Ерата на първите

Първите герои в най-високата и невидима надпревара

Държава: Русия
Година: 2017
Времетраене: 112 минути
Ерата на първите
За продукцията

Драма

Режисьор Дмитрий Кисельов
В ролите: Евгени Миронов, Константин Хабенский, Владимир Илин, Александра Урсуляк и др.

Две голeми държави се борят за първенство в Космоса - САЩ и Русия. В началото на надпреварата Съветският съюз се подготвя да изпрати и човек в "откритото пространство".

Две седмици преди старта се взривява изпитателният кораб. Време за изясняване на причината няма. И въпреки че рисковете са огромни, космонавтите са длъжни да полетят. Опитният военен пилот Павел Беляев и неговият партньор Алексей Леонов - идеалист и мечтател, са готови "да скочат в бездната".

Никой и никога не може да предположи докрай всичко, което може да се случи в един космически полет. Тази мисия също се оказва непредвидима...

Ерата на първите е "История за безграничното мъжество".
Режисьорът на филма - Дмитрий Кисельов, снима рекламни и музикални клипове, телевизионни филми и новогодишни програми.

За образите в тази продукция разчита на актьорите Тимур Бекмамбетов, Евгений Миронов и Константин Хабенский. Техническата подготовка е дълга, замисълът е грандиозен и почти невъзможен за игрален вариант на история, чийто главен герой е още живият космонавт Алексей Леонов, който трябва да консултира и наблюдава на екрана собствения си подвиг.

Всъщност, "Ерата на първите" се явява игрална версия на документалния филм "Космонавтите: Как Русия спечели космическата надпревара"

*Златна Романова