Френска кулинария

Случайно меню с объркани чувства, странен вкус и никакъв опит. Рецепта няма.

Държава: Русия
Година: 2014
Френска кулинария
За продукцията

Телевизионен сериен филм
Комедия

Режисьор: Сергей Сенцов
В ролите: Сесил Плеже, Оксана Сидоренко, Алексей Демидов, Елена Муравьова и др.

Като ехо от хитовия сериал "Кухня" /2012/, се появява и "Френска кулинария" /2104/ - комедиен минисериал с други герои /и актьори/ в руско-френски връзки за романтични и кулинарни недоразумения.

Франция е прочута с кулинарията си. Париж е Градът на влюбените /или на Светлините/, а Луиз Дежарден е точно там, но не е щастлива и заминава за Русия. Причината е любовно разочарование.

Тя току-що е изоставена от годеника си, когато среща руснака Виктор, на гости при брат й. Луиз бързо се увлича, но визата на Виктор изтича и той си заминава от Париж, а тя решава да го последва в...Таганрог.

Там Виктор не е сам, а заобиколен от Марина, Юля, Альоха и други местни знаменитости със свой вкус към живота. Наивна и красива, Юля е бивша манакенка и Мис Таганрог'2007. Докато Виктор отсъства, тя бързо става годеница на богатия Алексей /Альоха/.

Освен годежен пръстен, той й подарява ресторант за френска кухня. Сега Юля търси персонал и избира Виктор за артистичен директор. Междувременно красавицата е забелязана и поканена за снимки от известен режисьор в Москва.

Приятелката й Марина знае всичко и подходящо я "насочва". В това меню от събития се появява Луиз като Луиза. Тя търси Виктор и понеже е французойка, той авторитетно я предлага за Главен готвач на новия френски ресторант. Луиза приема само за да е близо до него, но Виктор харесва Юля, а приятелката й Марина преследва Альоха, който я е пренебрегнал.

Така излиза, че никой не е на мястото си, особено Луиз - тя е на чужда територия, едва говори руски, не познава никого и изобщо...не може да готви. Рецепта за чувства и неудачи няма, а за опитите в кухнята утехата е, че "с водка всичко се яде".

*Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад