Герои с опашки

Държава: Нидерландия, Дания, Белгия
Година: 2018
Времетраене: 26 минути
Герои с опашки
За продукцията

13-сериен детски филм

Сценарий: Марта, Румбъл и др.
Режисура: Мартин де Бое, Робин Бендер Найт

Според децата, които са създали филма, животните са сладки, умни и понякога непохватни. Но често са герои, които спасяват хора. Петима приятели от различни страни са направили отбор. Те са детективи за животни. Лайла е най-голямата и тя издирва случаите и разпределя задачите.

1 епизод: В този епизод тяхното разследване е свързано с любимите животни на Лайла – делфините. Хора са били нападнати от бяла акула, а делфините са ги спасили. Холандците ще отидат в делфинариума да научат всичко за делфините. Белгийците ще проучат акулите и как виждат плячката си. А детективът им от Австралия ще търси свидетели.

2 епизод: Този път петимата приятели се заемат с любопитния случай за камилата Хъмфри. Инцидентът става през нощта, когато всички спят. Лайла успява да предупреди стопаните си, че фермата е наводнена и така спасява всички животни в нея. Тази камила е от породата дромедар и е истински герой в Австралия. Дори правят възстановка на случая. Те са социални животни и живеят в групи и са страхливи. А могат да изпаднат и в паника.

3 епизод: Децата детективи за животни се натъкват на случай, в който козата Манди спасява стопанина си насред полето. Започват да събират информация и да намерят обяснение за поведението й. Историята на Манди става известна в Австралия. 78–годишният Ноел Озборн е бил нападнат от ядосана крава и лежи със счупен таз далеч от фермата си. Изтощен от жажда и глад той чака часове наред. Отначало Манди го спасява с млякото си. Но минават 5 дни преди негов съсед да го потърси. Кучето му и козата са постоянно с него и го топлят.

4 епизод: Този път историята е впечатляваща. Зоопаркът в Чикаго. Семейството на 3-годишно момченце отива да види горилите. Детето се навежда прекалено и много и пада. То е в безсъзнание, а родителите са в паника. Женската горила Бинти Джуа отива при него, изгонва останалите и внимателно вдига детето, за да го пренесе. Сяда и започва да го гали. Хората не знаят какво да правят. После Бинти отива при вратата на пазачите и им подава момчето. Детективите разследват какво си е мислила горилата, разбрала ли е, че му трябва помощ. Включен е и разказ за шимпанзето Мария.

5 епизод: В този епизод децата детективи разказват за историята на кучето Бъстър. То открива склад за оръжие и спасява стотици войници. Този кокер шпаньол надушва експлозиви и търси оръжия и бомби. Направена е възстановка. Става дума за войната в Ирак, където има много скрити бомби, опасни за населението. Дани Морган е стопанинът на Бъстър и сержант от британската военна база. Двама от нашите детективи искат да разберат дали кучето им Мушу става за полицейско куче.

6 епизод: Този път детективите попадат на трогателна испотия за сляпото куче Норман, което спасява момиче от удавяне. В един юлски ден 15-годишната Лиса отива с брат си на плажа, но тя не го видяла и го търсела във водата. Течението я отнесло навътре и тя била безпомощна. Случайно по плажа минали Анет и нейното куче Норман. Белгийските деца проверяват как кучетата се ориентират по звука. Имат и доказателство, че спасяването на някого в опасност е в гените на всяко куче.

7 епизод: Децата детективи попадат на любопитен случай за фермер в Австралия, който е спасен от кенгуру. Искат да научат повече и веднага се заемат с разследване. Кенгуруто Лулу е домашен любимец на Лен Ричард и семейството му. През есента той проверява кои от дърветата в имота му са счупени от бурите. Ударен от клон, той пада в безсъзнание. Лулу, която е много привързана към него, го намира. Тя отива и съобщава с трясък в къщата.

8 епизод: Това е история от Калифорния, показана в новинарска емисия. Водещият разказва за семейство, чието дете е спасено от котка. Съседското куче напада момченцето докато си играе и котката Тара изскача от нищото на алеята. Какво се е случило? Има нещо странно и трябва да се проучи. Малките детективи се захващат за работа.

9 епизод: Тук случаят е много интересен. Осемгодишната Амбър е на почивка с родителите си в Тайланд – едно много красиво място. Всеки ден на плажа идва едно бебе слонче Нинг-Нонг. Момиченцето го чака, храни го и го язди. Един ден слончето спасява Амбър от цунамито, което залива брега. Никой от хората не е забелязал нищо преди да се появи огромната вълна. Но малкият герой Нинг-Нонг е усетил и е отнесъл на гърба си детето. Детективите решават да научат всичко за слоновете.

10 епизод: Този път децата детективи се заемат с историята на кобилата Кери спасява стопанката си, когато жената е нападната от крава. Това се случва в Шотландия, в една семейна ферма. Фиона се опитвала да прибере телето от пасището и кравата я ударила, съборила я на земята и я нтиснала с главата си. Тогава 15-годишната кобила се намесила. Съпругът намерил жена си ранена и в синини. Извикал спешна помощ и всичко било наред. Защо кравата я е нападнала и как в Дубай и Испания се грижат за конете? Отговорите търсят децата.