Герои с опашки

Как животните спасяват хора в беда....

Държава: Нидерландия, Дания, Белгия
Година: 2018
Времетраене: 26 минути
Герои с опашки
За продукцията

13-сериен детски филм

Сценарий: Марта, Румбъл и др.
Режисьори: Мартин де Бое, Робин Бендер Найт

"Герои с опашки" е забавна образователна поредица за деца-детективи, които изучават действителни истории за животни, помогнали на хора в беда. Според децата, създали филма, животните са сладки, умни и понякога непохватни. Но често са герои, които спасяват хора. Петима приятели от различни страни са направили отбор. Те са "Детективи за животни". Лайла е най-голямата, тя издирва случаите и разпределя задачите, а феноменални инциденти не липсват из цялото земно кълбо.

1 епизод: Разследването на децата-детективи започва с любимите животни на Лайла – делфините. Хора са били нападнати от бяла акула, а делфините са ги спасили. Холандците ще посетят делфинариума, за да научат всичко за делфините. Белгийците ще проучат акулите и как виждат плячката си. А детективът от Австралия ще търси свидетели.

2 епизод: Този път петимата приятели се заемат с любопитния случай за камилата Хъмфри. Инцидентът става през нощта, когато всички спят. Лайла успява да предупреди стопаните си, че фермата е наводнена и така спасява всички животни в нея. Тази камила е от породата дромедар и е истински герой в Австралия. Дори правят възстановка на случая. Те са социални животни и живеят в групи и са страхливи. А могат да изпаднат и в паника.

3 епизод: Децата-детективи за животни се натъкват на случай, в който козата Манди спасява стопанина си насред полето. Започват да събират информация и да намерят обяснение за поведението й. Историята на Манди става известна в Австралия. 78–годишният Ноел Озборн е бил нападнат от ядосана крава и лежи със счупен таз далеч от фермата си. Изтощен от жажда и глад, той чака часове наред. Отначало Манди го спасява с млякото си. Но минават 5 дни преди негов съсед да го потърси. Кучето му и козата са постоянно с него и го топлят.

4 епизод: Този път историята е от Зоопарка в Чикаго. Там семейството на 3-годишно момченце отива да види горилите. Детето се навежда прекалено много и пада. То е в безсъзнание, а родителите са в паника. Женската горила Бинти Джуа отива при детето, изгонва останалите и внимателно го вдига, за да го пренесе. Сяда и започва да го гали. Хората не знаят какво да правят. После Бинти отива при вратата на пазачите и им подава момчето. Детективите разследват какво си е мислила горилата, разбрала ли е, че момченцето има нужда от помощ. Следва още една история с шимпанзето Мария.

5 епизод: Децата-детективи разказват за историята на кучето Бъстър, което открива склад за оръжие и спасява стотици войници. Този кокер шпаньол надушва експлозиви и търси оръжия и бомби. Направена е възстановка. Става дума за войната в Ирак, където има много скрити бомби, опасни за населението. Дани Морган е стопанинът на Бъстър и сержант от британската военна база. Двама от детските детективи искат да разберат дали кучето им Мушу става за полицейско куче.

6 епизод: Детективите попадат на трогателна история за сляпото куче Норман, което спасява момиче от удавяне. В един юлски ден 15-годишната Лиса отишла с брат си на плажа, но в едни момент не го видяла и започнала да го търси във водата. Течението я отнесло навътре и тя била безпомощна. Случайно по плажа минали Анет и нейното куче Норман. В този инцидент белгийските деца проверяват как кучетата се ориентират по звука. Имат и доказателство, че спасяването на някого в опасност е в гените на всяко куче.

7 епизод: Децата-детективи попадат на любопитен случай за фермер в Австралия, който е спасен от кенгуру. Искат да научат повече и веднага се заемат с разследване. Кенгуруто Лулу е домашен любимец на Лен Ричард и семейството му. През есента той проверява кои от дърветата в имота му са счупени от бурите. Ударен от клон, той пада в безсъзнание. Лулу, която е много привързана към него, го намира, а после отива и съобщава с трясък в къщата.

8 епизод: Историята е от Калифорния, показана в новинарска емисия. Водещият разказва за семейство, чието дете е спасено от котка. Новината е за съседско куче, което напада момченце, докато си играе, когато котката Тара изскача от нищото на алеята. Какво се е случило? Има нещо странно и трябва да се проучи. Малките детективи се захващат за работа.

9 епизод: Следващият случай е от Югоизточна Азия. Осемгодишната Амбър е на почивка с родителите си в Тайланд, където всеки ден на плажа идва едно бебе слонче- Нинг-Нонг. Момиченцето го чака, храни го и го язди. Един ден слончето спасява Амбър от цунами, което залива брега. Никой от хората не е забелязал нищо, преди да се появи огромната вълна. Но малкият герой Нинг-Нонг е усетил и е отнесъл на гърба си малката Амбър. Детективите решават да научат всичко за слоновете.

10 епизод: Този път децата-детективи се заемат с историята на кобилата Кери, спасила стопанката си, когато жената била нападната от крава. Това се случвило в Шотландия, в една семейна ферма. Фиона се опитвала да прибере телето от пасището и кравата я ударила, съборила я на земята и я натиснала с главата си. Тогава 15-годишната кобила се намесила. Съпругът намерил Фиона ранена и в синини. Извикал спешна помощ и всичко било наред. Защо кравата е нападнала жената и как в Дубай и Испания се грижат за конете? Отговорите търсят децата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад