Гигантски панди, родени да бъдат диви

Загадъчният живот на пандите - в плен и на свобода

Държава: Австрия, Китай, Нова Зеландия
Времетраене: 26 минути
Гигантски панди, родени да бъдат диви
За продукцията

Документален филм

Сценарист и режисьор: Марк Флечър
Оператор: Джаки Пун, Юн Ву
Продуцент: Terra Мater

Пандите заслужават голямо внимание!

Продуцентска компания от Австрия (Terra Mater), новозеландски режисьор и китайски оператори снимат живота на пандите в няколко продукции с обща тема - "Гигантски панди, родени да бъдат диви", "Пандите стават диви". Филмите, посветени на тези забавни мечки са много, както проблемите и грижите за тях, представени и в руския документален филм "Свободни да бъдат диви".

Голямата панда е един от най-разпознаваемите видове на планетата, но животът й остава загадка.

Пандите са любимци в зоологическите градини, но малко се знае за техните навици в природата. Големият им естествен дом са Бамбуковите гори на планините в Китай.

В продължение на три години, двама китайски оператори, придружени от учени, снимат в планините на Югоизточна Азия, където 250 панди живеят на площ от 350 000 кв.км, така че да бъдат уловени от камерата е изключително трудно, а и навиците им са съсвсем други.


Докато пандите в зоопарка се забавляват пред любопитните погледи на туристите, в природата дивите панди са самотни и разделени на територии. Връщането им в естестваната среда изисква подготовка.

Екипът посещава Центъра за бебета-панди - "Улонг", където от раждането им малките се приспособяват за живота в дивата природа, с възможните опасности - леопарди, мечки, планински маймуни и разбира се, хората.

*Методът за връщане на мечки в дивата природа е разработен от руския биолог д-р Валентин Пажетнов. За неговата дългогодишна дейност и спасителен биосферен дом разказва филмът "Мечка вкъщи"

*zr

"Мечка вкъщи"

"Свободни да бъдат диви"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад