Гласът на Камен

За продукцията

На 1 октомври - Международен ден на музиката - в почит на световния български тенор Камен Чанев, когото оперният свят загуби трагично от ковид, БНТ 2 излъчва филм за първия международен конкурс за млади тенори на името на певеца. Голямата мечта на артиста приживе е един ден да стане основател на такъв форум, убеден, че тенорът е рядко създание, а теноровият глас - изключителна ценност. По трагично стечение на обстоятелствата не доживява да види мечтата си осъществена. Последните думи на Камен към любимата жена - оперната прима Таня Иванова, са: „И направи един конкурс за млади тенори на мое име!“.

Година след непреодолимата загуба тя се заема с основаването на фондация „Камен Чанев“. Нейната мисия е да съхрани паметта за световно признатия тенор, да популяризира приноса и значението му за българската и световната култура и история на изкуството. Да продължи живота на един глас - послание: "Гласът на Камен".

Послание – за отдаденост и безкомпромисна честност към стойностно изкуство. За провеждането на първото издание на конкурса, за работата на журито и избора на победителите, за осъщественото последно желание на тенора разказва филмът "Гласът на Камен".



Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад