Господин Найс

43 имена, 89 телефонни номера... Кралят на марихуаната е атомен физик от Оксфорд.

Държава: Великобритания, Испания, 2009
Година: 2009
Времетраене: 115 минути
Господин Найс
За продукцията

Биографична драма

По биографичната книга на Хауард Маркс
Сценарист и режисьор: Бърнард Роуз
Оператор: Бърнард Роуз
Музика: Филип Глас
В ролите: Рийс Айфънс, Клои Севини, Дейвид Тюлис, Елса Патаки и др.

ФАБУЛА

43 псевдонима, 89 телефонни номера и нито една присъда. Мистър "Найс" е едно от имената във фалшивия паспорт на Хауард Маркс - най-търсения и най-неуловимия трафикант на марихуана в целия Запад.

СЮЖЕТ

През 40-те години на ХХ век Хауард е син в миньорско семейство от Южен Уелс и заминава за Оксфорд да учи ядрена физика. Там, привлечен от лесните и големи пари, навлиза в нелегалния трафик на дрога и заедно с други студенти създава наркомрежа.

Хауард Маркс е основен доставчик на марихуана за целия Запад през следващите три десетилетия. Сделките му го свързват с ЦРУ, ИРА, Мафията и дори става агент на МИ-6 за известно време...

Дилърът с много лица е влюбен в съпругата си, обича живота и знае разни номера за объркване сметките на другите. През цялото време го преследват и не могат да го заловят и осъдят, защото властите се оказват много по-зависими, отколкото дребните потребители на удоволствия и от самия мистър Найс....

ФИЛМЪТ

Актьорът Рийс Айфънс се сприятелил с Хауард Маркс много преди да се появи този филм и спазил обещанието си, че ще изпълни главната роля, ако някой ден се снима историята на неговия живот.

Филмът "Мистър Найс" е създаден по биографичната книга на самия Хауард Макс, със сценарий на Бърнард Роуз - режисьор и оператор на музикални клипове и легендарни биоепоси ("Хартиената къща", "Безсмъртна любима", "Кройцерова соната", "Анна Каренина", "Цигулар на дявола", "Франкенщайн" и др.).

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад