Господин Тау

С едно завъртане на шапката всичко е възможно, но само в честна игра...

Държава: Чехословакия, Германия
Година: 1970-78
Времетраене: 30 минути
Гледайте по БНТ 2 на: 01.07.2024, 09:30
За продукцията

Семеен сериен филм

Сценарий: Ота Хофман и Индржих Полак
Режисьор: Индржих Полак

В ролите: Ото Шиманек, Иржи Совак, Франтишек Филиповски, Иржина Бохдалова, Ян Верих, Вероника Ренчова, Владимир Меншик и др.

"Господин Тау има голямо сърце и вълшебно бомбе. Стига да го завърти и чудеса ще сътвори - дом на кученцето ще намери, ски екскурзия за класа ще уреди или пък на пораснали деца за детството им ще напомни".

Тих, eлегантен и много загадъчен господин се появява там, където нещо не е наред и с едно докосване на шапката може да реши проблема така, че всеки да получи каквото иска, но според заслуженото. Дали е господин Тау или неговият двойник не е ясно, защото трудно могат да ги разделят и различат.


Господин Тау има изискани обноски, приятелска усмивка и строги норми за справедливост - носи чадър, карамфил на ревера и специална кръгла шапка.

Появява се при децата, когато имат нужда от помощ за своите несбъднати желания и мечти - малко място за спорт, подаръци за Коледа, почивка от уроци, среща с приятели, бягство от лоши съседи, избор на домашни любимци, екскурзия в планината, голяма разходка из града и ред интересни и полезни за "непорасналите" герои неща, които "порасналите" не забелязват, затова само за тях Господин Тау остава винаги невидим....

"Господин Тау" е продукция на Чешката телевизия, Филмова студия "Барандов", Телевизиите на Северен Рейн-Вестфалия и Заарлaнд и Австрийската Филмова студия "Нойе Талия" - Виена. Филмът е любим на поколения зрители, независимо от възрастта, и продължава в четири сезона - от 1970 до 1978.


През 2020 е създаден съвременен римейк с приключенията на класическия герой "Господин Тау" от "Калигари Филм" за Германската телевизионна мрежа ARD, с изключителни права за разпространение от Германската телевизия ZDF.

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад