Ханибал

Нищо вегетарианско! Кулинарен курс с трупове, в червено...

Държава: САЩ
Година: 2013-15
Времетраене: 42 минути
За продукцията
Всички епизоди

13-сериен телевизионен филм
Психотрилър

По идея на Браян Фулър

Режисьори: Дейвид Слейд, Майкъл Римър, Гилермо Наваро, Винченцо Натали и др.

В ролите: Мадс Микелсен, Хю Дeнси, Лорънс Фишбърн, Джилиън Андерсън, Каролин Деверна, Етиен Парк и др.

ФАБУЛА

Най-опитният психолог и най-непредвидимият профайлър сглобяват портрета на неуловим сериен убиец...

ФИЛМЪТ

Сериалът "Ханибал" следва романите на Томас Харис - "Червеният дракон" и "Ханибал", но... без "Мълчанието на агнетата", чийто права единствено не са собственост на продуцента Дино де Лаурентис.

В главните роли са Мадс Микелсен и Хю Дeнси, заобиколени от Джилиън Андерсън и Лорънс Фишбърн, всички добре познати от касови психотрилъри.

В сюжета героите често обсъждат и се допитват до "трезора на паметта" - хранилище за търсене и пренасяне на информация в човешкото съзнание - за въздействие и контрол на мисълта. Методът не е нов, познат бил още от Древния Рим. Един от най-известните практици през ХІV век бил италианският йезуит Матео Ричи, който го пренесъл в Китай.

На екрана "паметният трезор" се използва и в британския сериал "Шерлок" - в епизода "Последната клетва", където в ролята на Чарлз Огъстъс Магнусен играе братът на Мадс Микелсен - Ларс Микелсен.

"Ханибал" е асоциативно конструиран сериал. Трите завършени сезона са разделени на Френска, Японска и Италианска кухня, според връзките в сюжета, като заглавието на всеки епизод е кулинарно - Аперитив, Яйце, Кайсеки, Примавера и т.н. Основният елемент е месото, задължителният цвят в картината е червеният, богат на нюанси - от бледо и ярко кърваво до тъмно винено.

С идея за 7 сезона, шоуто приключва предсрочно. Американските телевизионни канали представят цензурирана версия на някои от епизодите, които са разпространени в оригинал във Великобритания. Музиката е Ноктюрно за пиано в Ми Минор от Шопен. Снимките са в Канада.

СЮЖЕТ

Уил Греъм работи за ФБР като профайлър на серийни убийци. Отличава се с оригинално мислене и способност да симпатизира на психопатите, така че да се приближи максимално до тях и да разбере причините, които ги карат да извършват ужасни неща.

Джак Крауфорд е специален агент от отдел "Поведенчески анализ", който постоянно го наблюдава. Общите им усилия дават резултат, докато не се появява сложен за разгадаване убиец.

Уил Греъм търси помощ от д-р Ханибал Лектър – най-интелигентният психиатър в страната. Уил и Ханибал създават уникална връзка и няма случай, който да не могат да разрешат. Двамата сякаш са част от живота на самия извършител или поне единият...

Тайната е в рецептите за убийствен апетит.

Златна Романова

"Винаги съм намирал смъртта за стимулираща. Мисълта, че животът може да свърши всеки момент ме освобождава изцяло да приема красотата, изкуството и ужаса във всичко, което светът предлага". Д-р Ханибал Лектър

Ханибал 2

Ханибал 3

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад