Ирина "Кадифето"

За някои секс услуги визията и възрастта нямат значение...

Държава: Великобритания, Франция,Германия, Белгия, Люксембург
Година: 2007
Ирина "Кадифето"
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Сам Гарбарски
В ролите: Мариане Фейтфул, Предраг Мики Манойлович, Кевин Бишоп и др.

ФАБУЛА


Възрастна вдовица търси начин да събере пари за животоспасяващо лечение на своя внук и да повдигне духа на своя син и неговата съпруга. Отчаянието я отвежда в секс клуб.

ФИЛМЪТ


"Ирина Кадифето" е пети игрален филм на родения в Германия белгийски режисьор Сам Гарбарски. Сюжетът е провокативен - възрастна жена печели от услуги в секс шоп. Причината й е хуманна, а дали достойнството й е високо или ниско преценяват различно - герои, зрители и критици. Филмът е копродукция на Великобритания, Франция, Германия, Белгия и Люксембург. Действието се развива в лондонския квартал "Сохо" и британската критика е безпощадна с награда "Златна плесница" (палма-шамар) за най-лоша драма на "Ирина Кадифето". В главната женска роля е Мариане Фейтфул, бивша певица, чиято красота личи въпреки възрастта. В ролята на съдържателя на секс магазина е Мики Манойлович.

СЮЖЕТ

В покрайнините на Лондон 60-годишната вдовица Маги отчаяно се нуждае от пари, за да плати лечението на своя болен внук Оли в Австралия. Парите на семейството не достигат за пътуването. Маги никога не е работила, но иска да помогне. Търси начин да спечели пари, но навсякъде я отхвърлят.

Докато кръстосва улиците на Сохо в Лондон, погледът й попада на малка обява под табела "Секси свят". Твърде отчаяна, за да осъзнае какво прави, Маги влиза. Оказва се, че се търси жена за секс услуги. Собственикът Мики първо е объркан, но е заинтригуван и решава да й предложи мястото.

Секс услугата не изисква визуален контакт, извършва се през дупка. Колежката Луиза показва на Маги какво да прави и тя бързо развива умения. Приема сценичното име Ирина Кадифето и продължава да работи тайно от приятелите и семейството. Маги печели по 600-800 паунда на седмица, но заради внука си иска от собственика 6000 паунда в аванс - за 10 седмици напред. Ники й симпатизира и дава кредита.

Синът Том е подозрителен към сумата и проследява майка си. Разкритието за него е потресаващо, той настоява Маги веднага да напусне, но снаха й Сара оценява нейната саможертва. Все пак семейството заминава за Австралия. Когато се връща, Ирина Кадифето е липсвала на клиентите, повече от колежката си Луиза. Конкурентен собственик на секс шоп предлага на Маги работа като "Мадам" - тя лично няма да "работи", само ще прибира процент от спечеленото в "дупките". Маги отказва. Предпочита да остане с Мики.

НАГРАДИ
Награда от Читателското жури на "Берлинер Моргенпост" на Филмовия фестивал в Берлин (2007)
Награда за европейски филм от Италианските награди "Златен глобус" и "Давид ди Донатело" (2008)
Награда за европейски режисьор на Сам Гарбарски от Италианския национален синдикат на филмовите журналисти (2008)
Британска "Златна плесница" (палма-шамар) за най-лош филм на "Ирина Кадифето" (2007)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад