Италия отблизо

Шумното богатство на Италия....."Земя на империи и папи, на страсти и красота", на карнавали и високи скорости...

Държава: САЩ
Година: 2006-08
Времетраене: 43 минути
Италия отблизо
За продукцията

Документален филм

Епизод от порeдицата "Атлас" на Канал "Дискавъри"

"Атлас" е документална поредица в три сезона на тематичен канал "Дискавъри".
Всеки епизод е посветен на страна от глобуса, разкривайки с впечатляваща визия нейните географски особености, култура, социални и природни феномени. Началото на "Атлас" започва с "Китай отблизо" на 1 октомври 2006 г. и продължава с Италия, Бразилия, Австралия, Мексико, Южна Африка, Индия, Япония, Русия, Франция, Египет. Амбицията е да бъдат представени 30 държави, понякога и с участието на известни личности, свързани със страната - Ръсел Кроу, Мира Наир, Изабела Роселини, Ерик Томпсън, Кандис Берген, Себастиан Фелдман, Едуард Джеймс Олмос и др.

Италия отблизо

Земя на империи и папи, на страсти и красота, с 2500-годишна история. 60-милионното население се простира в 20 региона, с различни традиции и предизвикателства.

Това е Италия през ХХІ век, където класиката и съвременността се съчетават в невероятен стил. Шестима италианци живеят тук със своите стремежи.

Алесандро Моцато копнее да заслужи званието "гондолиер". Маурицио Винченци е планински спасител в Алпите и обхожда най-високите върхове в Италия.

В модната столица Милано талантливата дизайнерка Анджела Мисони иска да превърне семейната марка в световна мода.

В Сиена, сред хълмовете на Тоскана, Алберто Ричери се готви за най-опасното състезание с коне в света. В Сицилия Микеле Рало тренира гмуркане на 50 метра дълбочина, на един дъх, като предците си. Разказът се води от от Изабела Роселини.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад