Иван, синът на Амир

Двама мъже, три съпруги и един чужд син. Бедата свързва, но и разделя.

Държава: Русия
Година: 2014
Времетраене: 75 минути
Иван, синът на Амир
За продукцията

2-сериен филм
Драма

Режисьор: Максим Панфилов
В ролите: Каролина Грушка, Дмитрий Дюжев, Андрей Мрзликин, Бобур Юлдашев, Лола Елтаева, Наргис Абдулаева, Анастасия Смоктуновска и др.

Филмът "Иван, синът на Амир", с режисьор Максим Панфилов, е създаден в две версии - за кино и за телевизионен екран, продуцирани от Студия "Вера", с подкрепата на Министерство на културата на Руската федерация и на Канал "Русия".

Филмовата история се развива на територията на Русия и на Узбекистан. Сюжетът свързва две семейства с различен произход и начин на живот, споходени от разни беди по време и място.

Идеята, че всички хора са равни, когато имат нужда от помощ, е универсална. Многоженството, битието и природните особености на Узбекистан се съчетават с духовно-културните отличия на Русия, с дълга и безсмъртието на руския войник, способен и на други човешки подвизи, освен по време на война. Целта на разказа е и реална, и рекламна, видимо подправена с атрактивен натурализъм.

Великата Отечествена война. В Севастопол Мария получава вест, че съпругът й - лейтенант от Черноморския флот, е загинал. Заедно с децата си тя бяга от войната към Узбекистан.

Там е приютена е в местно село - кишлак, в семейството на Амир, който има две жени. Мария става негова трета съпруга и ражда дете, с името на нейния съпруг - Иван.

В смесеното семейство животът върви с оособеностите за едните и без писани правила за другите, с интерес и опознаване, до деня, в който се появява красив мъж с униформа. Морският офицер Иван не е загинал и пристига в Узбекистан да търси своята Мария. Новината, че тя е родила чужд син го смущава.

Иван прибира своите жена, деца и нейния нов син със същото име в родния Севастопол. Не след дълго друга беда води при тях семейството на Амир...

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад