Издирва се: "Мечтание съм аз"

Как едно любимо стихотворение - като "Мечтание съм аз"- разкрива мрежа от доносници в болница

Държава: България
Година: 1984
Времетраене: 60 минути
Издирва се: "Мечтание съм аз"
За продукцията

Телевизионен филм

Сценарий: Евгений Константинов
Режисьор: Владислав Икономов
Оператор: Крум Крумов
Музика: Кирил Цибулка

В ролите: Любен Чаталов, Георги Георгиев-Гец, Сашка Братанова, Соня Дюлгерова, Кирил Варийски, Димитър Танев, Вельо Горанов, Цветана Манева, Стефн Мавродиев, Петър Слабаков и др.

"Мечтание съм аз" е филм от поредица "Досиета" - по действителни случаи и документи от архивите на милицията, обединени за телевизионно излъчване в рубрика "Издирва се", посветена на 40-годишнина на Народната милиция (отбелязвана по времето, когато са екранизирани).

СЮЖЕТ

Асен Бойчинов е отдаден на работата си следовател. Когато семейството му заминава на море, той решава да поднови разследването за смъртта на д-р Марев и изчезнал поет-ремсист, станали жертва на предателство в дните преди 9 септември 1944г. Младият поет е автор на любимото стихотворение на Бойчинов - "Мечтание съм аз". Той е бил приет в болницата, в която е работил д-р Марев и е бил превързан от приятеля му д-р Савов. Когато жандармеристите започнали претърсване, д-р Марев укрил младежа в мазето, но били разкрити. Марев е застрелян, а умиращият младеж се приютява в ателието на скулптора Побратимов, който му изработва смъртна маска. Инспектор Бойчинов се среща с участници и свидетели на случая. Изследвайки полицейските доклади, разбира, че в болницата е имало доносник. Разпитва доктор Савов и съпругата му Ваня, която е била медицинска сестра по това време. Скоро след срещата им Ваня се самоубива и оставя предсмъртно писмо, което разкрива много за връзките между замесените в едно предателство с убийства. Всъщност Ваня е била използвана от истинския информатор, прикрит с кодово име..

Издирва се: "Не знам, не чух, не видях"

Издирва се...

Издирва се: "Кутията на Пандора"

Издирва се: "Бронзовият ключ"

Издирва се: "Наследницата"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад