Измяна

Как протича вдъхновението на писателя - с еротични и носталгични срещи ...

Държава: Франция
Година: 2021
Времетраене: 105 минути
Измяна
За продукцията

Еротична творческа драма

Режисьор: Арно Деплешен
В ролите: Дени Подалидес, Леа Сейду, Еманюел Девос, Ребека Мардер и др.

ФАБУЛА


Американски писател живее в Лондон и докато пише следващия си роман, се среща с любовница и с други жени. През това време съпругата му чака той да се прибере от въображението си или от реалните си афери.

ФИЛМ

Режисьор и съсценарист, в "Измяна" Арно Деплешен екранизира едноименен роман на писателя Филип Рот от 1990, който разказва за самия Филип Рот.


В главните роли са красивата актриса Леа Сейду - като безименна и омъжена млада жена, и актьорът Дени Подалидес като самия Филип Рот, романист и неин по-възрастен любовник. Действието се развива в лондонски апартамент, едновременно кабинет и интимна квартира, в който писателят събира вдъхновение за следващия си роман.


В ролята на очакващата го съпруга е актрисата Анук Гринберг, а в дългите следобеди се появяват и други женски образи с актрисите Еманюел Девос и Ребека Мардер.

СЮЖЕТ


Заглъхващ, но все още популярен, американският писател Филип Рот се премества в Лондон. Тук той започва афера с безименна и незадоволена английска съпруга и актриса, с която сексът върви органично и интелектуално.

Когато не е с нея, при писателя се появяват и други жени в разговори и мисли - стара приятелка от Америка, починала от рак, бивша студентка, с която е имал връзка, чехкиня от Пражката пролет на 1968.

И разбира се, съпругата на Рот, която открива тетрадка с описание на сексуалното му вдъхновение, за което писателят обяснява, че е просто плод на литературно въображение....

_____________________________

*Актрисата Леа Сейду снима за втори път във филм на режисьора Арно Деплешен и е най-показваната актриса на Фестивала в Кан, където "Измяна" е включен в Специалната програма. Филмът е представен като "еротична творческа драма" - с достатъчно изобразителен материал за екран (голота) и текст като за пиеса.

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад