Как да бъдеш добра съпруга

За доброто френско семейство се грижи училището за домакини в Елзас ...

Държава: Франция, Белгия
Година: 2020
Времетраене: 109 минути
Как да бъдеш добра съпруга
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Мартен Провост
В ролите: Жюлиет Бинош, Йоланд Моро, Ноеми Лвовски, Едуар Баер, Франсоа Берлеан и др.

ТРАДИЦИЯ...

Добрата съпруга готви, подрежда, сервира, грижи се за децата, дома и градината, прави компания на масата и в леглото, съчетава задължения и развлечения, докато съпругът й... не почине някой ден. Тогава остават спомени с дългове или с печалба. Такава е съдбата на една съпруга, която след 24 години брачен живот остава почти сама и без пари в семеен бизнес, който трябва да продължи с.. още добри съпруги...

СЮЖЕТ

В Елзас, в градчето Берш, семейството на Робер Ван дер Бек има Училище за домакини, едно от хилядите във Франция. Тук младите момичета се обучават, за да "служат" по-добре на бъдещите си съпрузи.

Главна преподавателка в заниманията е госпожа Полет Ван дер Бек, подпомагана от зълва си Жилберт и монахинята Мари-Терез. Започва новата учебна година. Възпитаничките са тук, но господин Ван дер Бек се задавя с кост и умира.


Трите жени в имението трябва да се справят сами. Оказва, че са потънали в дългове. Г-н Робер е играл хазарт, вземал е и заеми.


Вдовицата Полет се обръща за помощ към банката и получава кредит от директора Грийнвалд - нейната стара любов. Училището за добри съпруги е спасено, усеща се и нов полъх.

Полет е вдъхновена и всички заминават за Париж на Домакинския фестивал. Чувствата се издигат, природата се събужда, а времената са неспокойни и революционни...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад