Котка в стената

"Политически некоректният филм"

Държава: България,Великобритания,Франция
Година: 2019
Времетраене: 92 минути
За продукцията

Драма

Режисьори: Мина Милева и Весела Казакова
Оператор: Димитър Костов
Музика: Георги Маринков

В ролите: Ирина Атанасова, Ангел Генов, Филип Асенов, Гилда Уо, Джон Джо Инакиен и др.

Продуценти: Мина Милева, Весела Казакова, Ламброс Атешлис, Кристоф Брунше

Защо "Котка в стената" е "политически некоректният филм"...

В разгара на Брекзит български екип, с чуждо участие, снима емоционално-социална драма в Лондон и създава филм, рекламиран като "политически некоректен" и сравняван с постиженията на "британския майстор на "работническото кино" - Кен Лоуч. Сюжетът събира отношения и проблеми между герои в мигриращо общество.

СЮЖЕТ

Ирина и брат й, заедно с момченцето й, живеят в Лондон. Ирина работи, а брат й се грижи за детето й. Тя намира на стълбищната площадка един оранжев котарак и го прибира. Всички се привързват към него. Една вечер обаче идват съседи и вдигат голям скандал, защото котката била тяхна и по-точно на едно едричко момиченце.

В суматохата котаракът се скрива в дупка зад бойлера и остава там. Докато се опитват да го извадят, съседката разкрива на Ирина, че момиченцето й е било многократно изнасилвано в близкия парк и котката е единствената му утеха.

ФИЛМЪТ В МЕДИИТЕ

"Тази комедия-драма се случва в жилищен блок в югоизточен Лондон, раздиран от социално-икономически разделения и застрашен от всепоглъщащата стихия на градоустройството. Българката Ирина живее там с брат си Владо и малкия си син Жожо.

Асансьорът се е превърнал в тоалетна, жители от различни националности обменят крясъци вместо любезност, а общинският ремонт е шокиращо скъп, но трябва да се заплати. В разгара на конфликта, на една котка й писва от нажежената атмосфера и се барикадира "в стената" на блока, с което изисква от жителите да си сътрудничат.

"Котка в стената" е поразителна критика на обществото, водовъртеж от емоции - от възторг до отчаяние, поднесени от впечатляващи герои. Тази затрогваща история, базирана на реални събития, е тазгодишният еквивалент на филма "Аз, Даниел Блейк" на режисьора Кен Лоуч". ( в пресата)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад