Красин

Споделеният талант на Учителя и Ученика (В памет на Димитър Еленов и Красин Йорданов)

Държава: България
Красин
За продукцията

Документален филм

Сценарист, режисьор и продуцент: Димитър Еленов

Актьор, режисьор и педагог, Димитър Еленов снима и продуцира филма "Красин", посветен на актьора Красин Йорданов, чийто стремежи и талант го отвеждат до Бродуей, но за кратко, до ранната му смърт през 2006.

Красин Йорданов е роден на 11 май 1969 в Бургас. Завършил е "Актьорско майсторство" в НАТФИЗ, в класа на проф. Енчо Халачев и проф. Снежина Танковска. Играл е на сцените на Младежкия театър, Театър "София", Театър "Ла Страда", Бургаски и Сливенски театър.

От 1998 година става докторант и асистент по "Сценична реч" в класа на проф. Танковска. От 1999 до 2002 година следва "Актьорско майсторство" в класа на Андрей Шербан в Колумбийския университет в Ню Йорк, по покана на Кристин Линклейтър - декан на Театралния факултет и преподавател по "Слово и глас".

Режисьорът и педагогът Димитър Еленов също просвещава в Слово, а Красин Йорданов пише своята научна дисертация, която е издадена след смъртта му в книга - "Психо-физически подходи в гласово-говорното възпитание на актьора", и представя метода на Кристин Линклейтър...

14 години по-късно, през ноeмври 2020, авторът на филма "Красин" - Димитър Еленов, остава да живее само в паметта на публиката и на своите ученици - актьорите Светлана Янчева, Деляна Хаджиянкова, Розита Михайлова, Рени Врангова, Димитър Рачков, Виолета Марковска, Йоанна Темелкова и др.

Актьорът и режисьор Димитър Еленов за словото и призванието да бъде просветител на младите в театъра|БНТ, Отблизо, 23.05.2015

Красин.net

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад