Лъжите, които изричаме

Мигрантски късмет, британски лукс и остатъци от запазена английска почтеност в... "неолиберална" империя

Държава: Великобритания
Година: 2017
Времетраене: 116 минути
Лъжите, които изричаме
За продукцията

Драма

Режисьор: Миту Майзра
В ролите: Гейбриел Бърн, Сибила Дийн, Харви Кайтел и др.

"Единствените "вързани" мъже са тези, които не обичат съпругите си достатъчно" е рекламната завръзка в "Лъжите, които изричаме".

Интригата:

Доверен шофьор среща любовницата на своя шеф, докато изпълнява неговото последно желание. Но колко всъщност е знаел той за своя "работодател", преди да попадне в свят на наркотици, компаньонки и малолетни булки...

Съмнителeн милиардер, лоялен шофьор и либерална пакистанка се събират в сюжет с опасности и тайни в традиционен Брадфорд.

"Лъжите, които изричаме" е режисьорски дебют на 58-годишния милионер Миту Майзра - пакистанец, с трудно детство на "паки" във Великобритания и с бъдеще на бизнесмен, чиято успешна компания за стъклопакети "Safestyle" финансира първия му филм ("Лъжите, които изричаме"), представен като "трилър в мултикултурна драма". Мястото в сюжета, което събира хора от различни възрасти, класи, религии и традиции, е английският град Брадфорд.

Партньор на Майзра в продуцирането на филма е Анди Макдермот. Двамата успяват да ангажират сериозни актьори в главните роли. Местната премиера е привествана очаквано от жените, за разлика от мъжете. Продуцентите имат планове за още филми по сценарий на Миту Майзра - един с пътуване в Индия, друг в стил "Братя Коен" и трети със заглавие "Защо Ганди още не е мъртъв" - препратка към реплика на Уинстън Чърчил, когото Майзра смятал да разобличи като расист.

Пожеланията и очакванията за още филми на бизнесмена Миту Майзра /с капитал от 10 милиона лири/, не се оправдават след обявен фалит на компанията му, поставена под финансов надзор през 2019.

СЮЖЕТ

Когато милиардерът Деми умира, неговият шофьор Доналд е помолен за една последна услуга - да разчисти от дома му всички свидетелства за връзката с любовница.

Красивата и загадъчна Амбър учи за адвокат и е мюсюлманка от Пакистан - живее в Англия с родителите си, носи хиджаб и пие бяло вино с някои по-възрастни мъже в нощните часове, както се вижда от записите с камера.

Видимо Амбър има много предимства, но и скрити проблеми. Едва 16-годишна е била омъжена за братовчед си Кей Ди, с когото успява да се разведе и тук се крие първата й тайна.

Самият Кей Ди се подвизава като бос в подземния свят - сводник, стриптизьор, пласьор на дрога и булки. Той още преследва бившата си съпруга, с намерението да се ожени този път за 16-годишната й сестра Мириам.

Амбър няма да го допусне, докато майка й напевно я обвинява : "Кога ще спреш да ни съдиш по британските стандарти".

В този сблъсък на интереси и култури попада лоялният британски шофьор Доналд, който, верен на своя манталитет и ценности, не би оставил една жена в опасност...

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад