Любовна лудост

Колко са жените и греховете на свещеника от Уруф...

Държава: Франция
Любовна лудост
За продукцията

Драма

По действителната история на свещеника от Уруф
Режисьор: Филип Рамос
В ролите: Мелвил Пупо, Доминик Блан, Диан Руксел и др.

"Любовна лудост" - СЮЖЕТ

1959 година. Виновен за двойно убийство мъж е осъден на смърт чрез обезглавяване. Току-що паднала в дъното на коша, главата на мъртвия разказва историята на неговия живот. Всичко е било прекрасно - той е бил уважаван свещеник и изключителен любовник, земният рай сякаш нямал край, докато не се появили децата....

ИСТОРИЯТА и ФИЛМЪТ


Филмът "Любовна лудост" на режисьора Филип Рамос пресъздава действителна и скандална "История за свещеника в Уруф", нашумяла през 50-те години на ХХ век във Франция, с шокиращи разкрития и процес.
Уруф е село в Североизточна Франция, в департамент Мьорт е Мозел, на 35 км от Нанси. Историята от там започва през 40-те години на ХХ век и засяга престъпления, извършени от католическия свещеник Ги Денуае, последно убил 19-годишната Режин Феи - на 3 декември 1956.

Денуае е син в селско семейство, произведен в свещеник през 1946 и изпратен в Уруф през 1950. Там е уважаван от местните християни като внимателен и инициативен пастор, организирал младите момчета във футболни отбори. Същевременно свещеникът поддържал и тайни любовни връзки с твърде млади жени - първата, от които е 15-годишната Мишел, която ражда дете и е убедена от Денуае да го изостави.

Следващата е Режин Феи, прелъстена в театралната трупа, която свещеникът ръководи. Първоначално тя лъже семейството си за връзката си с уж млад приятел, но после признава тайната си, когато забременява. На 3 декември 1956 Денуае я застрелва в главата, някъде по пътя, после изражда детето - момиченце, което първо кръщава и после също убива.


На следващия ден свещеникът помага в търсенето на убиеца, като споделя, че знае кой е, но не може да каже, защото не му позволява тайната на изповедта. След два дни прави признания - на 5 декември 1956.
На 25 януари 1958 година Ги Денуае е осъден в Нанси на принудителен труд до живот. Освободен е през 1978, след което се оттегля в манастир в Бретан. Починал е през 2010.


Случаят със свещеника от Уруф, който взривява френското общество, впоследствие, от дистанция на времето, започва да се разглежда като диаболичен с нови улики и съмнителна вина...

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад