Малкият остров

Никой не говори. Всеки крие нещо. Кого пази мълчанието ...

Държава: Испания
Година: 2014
Времетраене: 100 минути
Малкият остров
За продукцията

Трилър

Режисьор: Алберто Родригес
В ролите: Нереа Барос, Аделфа Калво, Хесус Кароса и др.

"Малкият остров" е комплексен трилър за страха и зависимостта от скритата действителност, не само в Испания. Сюжетът разкрива сложна игра на тайни между бедни обитатели в едно село, които са свързани и зависими от престъпността в порочен кръг. Разкритията доказват продължение от миналото на страната, с нови жертви на всевластието и със стари кадри в "новия ред"...

СЮЖЕТ

1980 година. В малко градче в Анадалусия, близо до блатния резерват Доняна, две момичета изчезват.

Благодарение на далечни родствени връзки във властта, семейството им успява да предизвика разследване. Пристигат детективи от Мадрид, за да търсят красивиците, ако са живи или убиеца им, ако не са...

Разследващите са Педро Суарес и Хуан Роблес.

Педро е млад, внимателен и амбициозен. Той търси път за промени в Испания след смъртта на Франко през 1975. Хуан Роблес е ветеран, забавен и експедитивен, бивш кадър от въоръжената тайна полиция на диктатора, разпусната през 1978.

Двамата трябва да работят заедно на място, където съвсем не са добре дошли и срещите им го доказват една след друга.

Селото е затворена общност с разни престъпления и връзки, които им осигуряват препитанието и никой не иска да говори, за да не остане без хляб.

Все пак става ясно, че се върти търговия с хероин, ръководена от хора в сянка, но те не са убийците. Освен двете момичета е имало и други жертви, които никога не са разследвани.

Всички те са посещавали отдалечена ловна хижа със странни порядки и гости. Ситуацията изглежда нерешима. От столицата пристига и фотограф-журналист, който трябва да пише за случая. Той пък търгува с еротични и порно снимки, но пази и редки кадри от миналото с наказателните отряди на режима. Там се крие тайна от миналото на полицай Роблес.

Въпреки несходството в методите и темперамента, Суарес и Роблес са принудени да си сътрудничат. Убиецът е намерен. Младият следовател Педро е награден с ново назначение - в Мадрид.

Фотосите на журналиста обаче доказват, че Хуан е бил жестокият екзекутор "Гарвана" от отрядите на Франко. Педро запазва мълчание и заминава.

Истинското голямо разкритие в общия план на драмата е, че диктатурата не е свършила - след "свободата" хунтата си е осигурила нови места във властта и в бизнеса, и още действа със старите номера в сянката на мълчанието.

Златна Романова

"Лабиринтът на фавна"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад