Марсилия 2

"Властта не се дава, властта се взима!" Кой ще спечели града и... стадиона на Марсилия, заедно с отбора...Въпросът не е спортен.

Държава: Франция
Сезон: 2
Година: 2016
Марсилия 2
За продукцията
Всички епизоди

8-сериен филм
Политически трилър


Сценарий: Мари-Ан Льо Пезенек, Тиери Агила и Филип Пюжол
Режисьор: Флоран Сири
Оператор: Джани Фиоре Колтелачи
Музика: Александър Депла
В ролите: Жерар Депардийо, Беноа Мажимел, Жералдин Паяс, Надя Фарес, Наташа Рение, Стефан Кайар и др.

Сагата "Марсилия" свързва власт, семейство, корупция, секс, хазарт, тероризъм, спорт и интриги в дългата битка за власт на града с най-голямото френско пристанище.
"Марсилия"е пъвият френски сериал, произведен за "Нетфликс" (Netfix).


МАРСИЛИЯ 2

ФАБУЛА

След 25 години начело на общинската власт, Робер Таро вече не е кмет на Марсилия. Неговото протеже и впоследствие съперник на общинските избори - Люка Барес, е новият управител на града. Връзката между тях е лична, с нещо повече от политическа надпревара. Събират ги проблеми, разделят ги интереси. Таро е консерватор, Барес се ползва с дясна политическа подкрепа. Между тях са много афери - семейни, инвестиционни и...взривни.

(...)

СЮЖЕТ

След загубата на изборите Таро е в болница със сърдечен инфаркт. Съпругата му се притеснява за здравето му, а Таро за бъдещето на Марсилия. Сега битката не е за казино в историческия център на пристанището, а за продажбата на стадиона и отбора на града. Слуховете и събитията свързват новия кмет Люка Барес с мощни поддръжници и опасни групировки.

В личен план Барес губи доверието на най-близкия си сътрудник и неочаквано става баща. За властта обаче не е готов на "кървава баня". Но.. бомбата избухва с жертви. Една близка смърт с улики разстройва плановете му. Започва журналистическо разследване за атентат.

Замесени са скрити интереси на лица от богатите вили по склоновете. Министърът на вътрешните работи заповядва "Мълчание" по случая, но Прокурорът открива досие за Дело. Възелът се затяга от неподозирани връзки, така че съперниците Таро и Барес трябва да изберат дали да загубят града поотделно или да го запазят, като се обединят.

Големият въпрос е спорен и повече от спортен: Ще победи ли Марсилия личните и тайни интереси в дългата битка за власт на най-голямото френско пристанище?...

Марсилия 1

Южни хроники: Зад кулисите - "Марсилия-Фос"

Южни хроники: Зад кулисите - Рибният пазар

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад