Мерцедес за продан

Нищо не ги събира освен интересът към нещо, което не се продава

Държава: България
Година: 1986
Времетраене: 67 минути
Мерцедес за продан
За продукцията

Режисьор: Александър Раковски
Оператор: Красимир Михайлов

В ролите: Мария Русалиева, Георги Гайтаников, Радосвета Василева, Владимир Люцканов, Георги Новаков

"Мерцедес за продан" е дебютна пиеса на Венцислав Кулев Венцислав, отличена с Награда от Българската телевизияв в Анонимен конкурс за съвременна драматургия.

Една фалшиво обещание разкрива лъжите в още по-фалшивото семeйство

Венета е медицинска сестра, съпругът й Борис е икономист, домакин на кораб. Той е прекарал болест, но бяга от болницата, като лъже, че е изписан. За да възроди традицията на семейните събирания,

Борис изпраща телеграма на синовете си от името на жена си, с която им съобщава, че се е върнал от Сингапур и ги кани на гости. Малкият му син Митко пристига с приятелката си Юлия. Тайната му мисъл е да накара баща си да му подари своя Мерцедес.

Борис обещава колата на сина си. Големият син Петьо пристига без семейството с и- жена и дъщеря си, защото се е развел, но не е казал на никого. Сватбеният подарък от баща му - апартамент - е останал при съпругата му. Петьо също иска Мерцедеса за себе си.

Между братята възниква спор, с лъжи и взаимни обвинения. За да пренасочи вниманието, майката Венета обявява, че Юлия е бременна. Борис пък заявява, че е продал Мерцедеса. Постененно всички разкриват лъжите си - за развода на Петьо, за лъжливата бременност на Юлия, за мераците им към колата и за мнимото разбирателство в едно неискрено семейство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад