Много обичани

Мечтите в Царството на плътта! Никоя актриса не може да изиграе ролята си в този филм, ако не е истинска проститутка...

Държава: Франция, Мароко
Година: 2015
Много обичани
За продукцията

Обществено-сексуална драма

Сценарист и режисьор: Набил Айуш
В ролите: Лубна Абидар, Асмаа Лазрак, Халима Карауан и др.

В Мароко,в съвременен Маракеш, Ноха, Сукаина, Хлима и други жени като тях /а също и травестити/ се издържат с платена любов или просто сексуслуги. Те са проститутки - обект на желание или просто жива стока за физически удоволствия на клиенти.

Жените в тази общност споделят радостите и трудностите си като в обособено царство на плътта, трудно и противоречиво възприемано от обществото и официалните порядки в Кралството.

За какво мечтаят проститутките в Мароко

Докато пишел сценария, режисьорът Набил Айуш провеждал интервюта с хиляди истински проститутки, за да постигне "реализма" в преживяването на екрана - предимно физическо, което може и да изглежда свръхнатурално за вкуса не само на мароканските власти.

Сексуалните сцени били снимани без симулация. Кастингът бил провеждан само сред работещи "жрици на любовта".

Лубна Абидар била отхвърлена въпреки

старанието й да изглежда като такава - с грим, облекло, прическа, маниери. Усилията й били оценени с предложение за артистичен консултант на продукцията, но след 8 месеца, дни преди началото на снимките, била допусната да влезе в главната роля.

Тогава самата тя осъзнала колко важни са подготовката и опитът..., за да играе истинска проститутка. След появата на филма актрисата била атакувана на улицата и в мрежите.

Филмът "Много обичани" е забранен в Мароко заради "сериозно пренебрегване на морални ценности и уронване авторитета на мароканските жени", а също и за "скандално увреждане на имиджа на страната".

Режисьорът Набил Айуш е горд, че е показал родината си отвътре.

Тази скрита вътрешност е присъща не само за Мароко, защото навсякъде "Публичният дом" не е много публичен, дори и в социалните мрежи, където всеки е някой друг.

Зададен със съжаление и симпатия , въпросът "за какво мечтаят проститутките" е свързан с техния избор, независимо къде се намират.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад