Насърчаване на духа

Духът се издига с голямо желание - "Да видят изгрева на Слънцето от най-високия връх"

Държава: Япония
Година: 2022
Времетраене: 13 минути
Насърчаване на духа
За продукцията

14-сериен анимационен филм

Художник: Широ
Режисьор: Юсуке Ямамобо
Продукция: 8bit Co., Ltd

ФАБУЛА

Ежедневни "уроци" по духовно израстване за тинейджъри, съчетани с любимо хоби - катеренето в планини - се събират в голям опознавателен поход за "Насърчаване на духа"...

СЮЖЕТ


Като дете Аой Акимура се възхишава на планините и харесва катеренето. Но един инцидент й причинява травма, която продължава със страх от височини. Затова, вместо навън в планината, Аой се затваря в домашни хобита. Освен това е скромна и срамежлива, трудно се сприятелява, а сега трябва да свика и с нови съученици в гимназията.

Срещата на Аой с Хината Курае, приятелка от детството, с която заедно са катерили височини, я връща към незабравено обещание. Веднъж Аой и Хината са наблюдавали изгрева на Слънцето от върха на планината. Тогава са си обещали да го видят отново.

Хината Курае е импулсивна, издръжлива и по-смела, тя предизвиква Аой да се върне отново сред природата въпреки травмата.

Аой се подготвя плахо - първо със спомени, после с търсене на екипировка и с по-леки преходи, в които среща още нови приятели. Нейната страст всъщност е покоряването на неизследвани висини, а голямата й цел е най- високият връх в планината Фуджи.

ФИЛМЪТ


Всяка географско място в сюжета за "Насърчаване на духа" отговаря на реална природна красота в Япония като планините Цукуба, Алпите Хано, планината Акаги, Крепостта "Заключеното сърце" в Гунма, планините Мизугаки, Кинпу.

С приключения и предизвикателства анимационният филм предлага образователен курс за природата и любителите на катеренето с полезни съвети - избор на екипировка, храна, вкус и риск от непознатото, време за подготовка и катерене, точни уговорки, проверени маршрути и най-вече - голямо желание и воля, защото, "Който не следва мечтите си и не се труди, няма да се изкачи до върха!"

Освен природно-географско пътешествие из Япония, филмът има възпитателно послание за каляване на характера, с избор, отговорност и себепреодоляване за "Насърчаване на духа".

Анимационният сериен филм "Насърчаване на духа" е японска "житейска манга", създадена от художника Широ.
Сериалът продължава в сезони от 2013 до 2022.
Филмът е продукция на японското анимационно студио 8bit Co., Ltd (Eight Bit), което от 2024 е част от холдинга Bandai Namco Filmworks Inc.
Разпространява се в ефира на TOKYO MX - локалната Телевизионна мрежа на японската столица Токио, която обслужва града и покрайнините в префектурата.

Златна Романова

Yama no Susume JAPAN

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад