Наслада

Идеи за добър вкус в гладни времена...

Държава: Франция
Година: 2021
Времетраене: 112 минути
Наслада
За продукцията

Историческа трагикомедия

Сценарист и режисьор: Ерик Беснар

В ролите: Изабел Каре, Грегори Гадбоа, Бенжамен Лаверон, Лоренцо Льофевър

ФИЛМЪТ и ФАБУЛАТА

Историческата комедия "Наслада" разкрива създаването на модерна концепция за ресторант във време, когато само благородниците са се хранели добре.

Сценарист и режисьор, Ерик Беснар свързва в предизвикателен кулинарен сюжет актьорите Грегори Гадбоа и Изабел Каре, съответно в ролите на талантлив готвач и негова ученичка, които трябва да спечелят малко свобода с икономични идеи за добър вкус...

СЮЖЕТ

Мястото е измисленото селско херцогство Шамфор, Франция, а годината е 1789, непосредствено преди Революцията.

Пиер Мансерон е главен готвач на херцог Дьо Шамфор. Шамфор обожава кухнята на Мансерон, но настоява той да се придържа към определени менюта и да не проявява творчество в рецептите си.

Когато Мансерон създава малко предястие, наречено от него "Délicieux", което съдържа картофи, той е уволнен, защото отказва да се извини за неуместното меню. В резултат, готвачът Пиер се връща обратно в селския си дом със сина си Бенджамин. Заедно с наставника Якоб управляват пощенска станция, в която предлагат и основна храна, която се харесва. Тогава се появява мистериозна жена, която иска да стане чирак на Мансерон. В началото той отказва, но после се съгласява да я обучава.

Кухнята на готвачите от пощенската станция предлага все по-разнообразни ястия, предимно с местни продукти, и привлича все по-голяма клиентела. Херцог Дьо Шамфор е заинтригуван дали да не покани Мансерон да се върне на служба....

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад