Не мърдай

Какви са "скритите белези" на добрата репутация...

Държава: Италия, Великобритания, Испания
Година: 2004
Времетраене: 116 минути
Не мърдай
За продукцията

Драма

Режисьор: Серджо Кастелито
В ролите: Пенелопе Крус, Серджо Кастелито, Клаудия Джерини, Анджела Финокиаро, Марко Джалини и др.

ФАБУЛА

Престижен лекар води двойнствен и перверзен живот с "лесна" жена от предградията....

СКРИТИ БЕЛЕЗИ

Драмата "Не мърдай" се движи по утъпкания път на "Скрити белези" - прочутият роман на Филип Рот е адаптиран в едноименния филм с Антъни Хопкинс и Никол Кидман през 2003. Една година по-късно се появява тази по-примитивна испанска версия на психофабулата за изкушение, страст, цинизъм, похот, лъжа и вина, скрити зад авторитета и лустрото...

СЮЖЕТ
Докато чака края на рискована мозъчна операция на дъщеря си Анхела, пострадала тежко в пътен инцидент, лекарят Тимотео се измъчва и преживява своя грях. Тимотео е хирург, с отлична репутация, красива съпруга и висок стандарт на живот. Той е образцов съпруг и баща, но има и друга страна - скрита и цинична.

Изкушението го хваща преди години на пътя, където среща чудната Италия - неподправена жена от предградията, с която започва дълга и обсебваща сексуална връзка. Тимотео насила я прелъстява и се наслаждава, докато я използва, заблуждава и изоставя. Тя е неговата скрита страст. Сега Тимотео изпитва страх и образът на Италия го преследва, докато той търси някакво спасение или сделка със съдбата в нечута изповед....

Номинация в секцията "Особен поглед" на Филмовия фестивал в Кан, Номинация "Гоя" за роля на Пенелопе Крус от Испанските филмови награди (2004)

Награди "Давид ди Донатело", "Сребърна лента" от критиката в Италия и от Европейските филмови награди за главни роли на Пенелопе Крус и Серджо Кастелито (2004)

Антинаграда "Залата на позора" от Американската асоциация на жените-критици в киното (2005)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад