Не се надвесвай навън

Какво се вижда на Земята от "Балкона на историята"

Държава: България
Година: 2003
Времетраене: 30 минути
Не се надвесвай навън
За продукцията

3-сериен телевизионен филм
Ситуационна комедия

Сценарий: Валентин Пламенов
Режисьор: Пламен Масларов
Оператор: Мирчо Борисов
Музика: Борис Чакъров
Ходижник: Иван Андреев

В ролите: Павел Поппандов, Мария Статулова, Цвятко Ценов, Рада Велинова, Георги Русев, Емил Розов, Маргарита Карамитева, Димитър Манчев, Габриел Охеда, Николай Йорданов, Иван Неделчев и др.

"Не се надвесвай навън" е семейна ситуационна комeдия с три проблема - "Великият архитект", "Шотландската вещица" и "Френският лечител".

Сюжетитe са от ежедневието на модерно семейство, което попада в спиралата на безкрая или просто в "приказното безвремие". Там стари и нови, реални и виртуални герои се срещат в историята със своите уж нови, различни и епични проблеми, които разкриват, че нищо съществено не се е променило "откакто свят светува" - имената и средствата се сменят, проблемите остават, защото хората се развиват технически, но не и морално.

"Великият архитект"


В луксозна къща живее новоизлюпеният богаташ Петър - "Царят на бахура и саздърмата", заедно със съпругата си и двете си деца -Гошо и Софка. Гошо е дете на Интернет. По цял ден е пред компютъра и не мисли за друго. Софка пък е заета само с красотата си и мисли как да улови в мрежите си някоя едра риба. Майката им по цял ден седи вкъщи и чете кармична литература. Един ден Гошо успява да виртуализира в дома им "Великия архитект" - създателят на двореца Тадж Махал, който трябва да е един от миналите прераждания на баща му. Всички се суетят около него, докато той им разказва подробности от живота си. От тези истории се разбира, че светът не се е променил много, освен с това, че хората са станали по-алчни и недостойни.

"Шотландската вещица"


Този път гениалният Гошо случайно виртуализира образа на "Шотландската вещица". Тя избълва своето проклятие и бизнесът на месарската фирма "Асен и Петър Интернешънъл" тръгва надолу. Двамата собственици са в очакване на 5 тира с месо за 600 хил. долара, които изчезват някъде в Кавказ....

"Френският лечител"


Месарят Петър страда от зъбобол. На помощ се отзовава виртуализираният "Френски лечител". За лек той използва една жаба, която Петър трябва да целуне три пъти...

....

(...) Колко назад и напред трябва да се завърти времето, за да се окаже, че нищо не се е променило на Земята, както се вижда от "Балкона на историята". Затова и "НЕ СЕ НАДВЕСВАЙ НАВЪН".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад