Неотъпкана пътека

Нов музикален адрес за камерна музика в Западните Родопи

Държава: България
Година: 2021
Времетраене: 25 минути
Неотъпкана пътека
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Стела Стойкова
Режисьор: Дамян Стефанов

Там, където пътищата са отъпкани за българския фолкор, а хората са откърмени със звуците на гайдата и кавала, Лора Чекоратова и нейните колеги и приятели правят крачка по "Неотъпкана пътека" и създават първия по рода си Фестивал за класическа камерна музика в Западните Родопи.

За всички трудности, но и за подкрепата на местните жители, за огромния интерес от българската публика и от многото чужди гости разказват създателите на Фестивала във филма "Неотъпкана пътека"

"Неотъпкана пътека" е фестивал за класическа камерна музика, открит за първи път през 2018 година.

Създателите са български музиканти, които от дълги години живеят в различни краища на света, но се събират в България, където откриват идеалното място за камерна музика - магичното село Ковачевица в Западните Родопи.

Следвайки традициите на други европейски и американски фестивали, замисълът им е да представят творби от виртуозни изпълнители на място, съчетало великолепна природа, древна история и традиции, а в последните години - и извор на вдъхновение за различни изкуства и творци. Музикалната сцена е в салона на местното читалище "Светлина".

С усилията на музикантите, село Ковачевица и околностите му вече са музикален адрес за Фестивал на класическа камерна музика. Името "Неотъпкана пътека" е по идея на номинираната за ГРАММИ българска композиторка Добринка Табакова. Наречен е така заради многото препятствия по дългия път до осъществането на инициативата.

Документалният филм "Неотъпкана пътека" запознава с мястото и със самото музикално събитие, в навечерието на неговото Трето издание - от 06 до 09 август 2021.

Във филма природната красота, историята и заслугата на създателите на Фестивала са съпътствани с фрагменти от живите изпълнения на музикантите, както и с разговори с гостите, присъствали на първите две издания на "Неотъпкана пътека".

Трето издание на "Неотъпкана пътека" - Фестивал за камерна музика в Ковачевица| Лято с БНТ, 02.07.2021

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад