Неуязвимият

Един дълг за две Родини и две армии нe може да има...

Държава: Русия
Година: 2015
Времетраене: 50 минути
Неуязвимият
За продукцията

Телевизионен сериен филм

Режисьор: Юрий Суходолский
В ролите: Сергей Губанов, Максим Щеголев, Игор Филипов, Надежда Борисова и др.

Андрей Шиков е капитан от Разузнаването (Отряда за реагиране в нестандартни ситуации) на Руските въздушно-десантни войски. Участвал е в тежки мисии, къде ли не, включително в Чечения и на Балканите.

Опасностите обаче го подминават, той винаги оцелява и остава невредим, даже без драскотина, за разлика от другите. Затова получава прозвището "Неуязвимият". Шиков или просто Шик е роден да бъде войник, но предпочита мирния живот и решава да се оттeгли, което се оказва трудно и почти невъзможно.

Бившият му шеф го познава добре, изучавал го е и цени качествата му. Знае, че Шиков е верен на дълга, но за "Неуязвимия" Родината има само едно значение и няма друга "родина в сянка", на която да служи, каквито и да са парите.

Шиков няма да се продаде дори за половин милион рубли. Той напуска службата и заминава за Южен Сибир, където се занимава с хотелиерство и поправки като електротехник.

Бойният му другар - старши лейтенант Георгий Солдатов (или Густав) върви по друг път. Солдатов е служил в Чуждестранен легион, има френски паспорт с името Жан-Пиер Жиранд и се връща в Русия, за да сформира Частна армия. Предлага на Шиков участие и процент в "бизнеса". Но за Шиков "Частна военна корпорация не е армия, а банда".

Така вчерашните бойни другари стават врагове и войната им се простира на голяма територия - Русия, България, Сърбия, Либия.

Изходът е неизвестен и както прозорливо отбелязва началникът им: "Ресурсите и оръжията на Земята се сменят, но най-важен е Човекът".

Златна Романова