Николай Божилов: Целта на масонството е да направи хората по-добри

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Неоснователно обвиняват масонството в участие в управлението на държавите, в подклаждането на конфликти, в световна конспирация. Истината изобщо не е такава. Това заяви великият майстор на Обединената велика ложа на България Николай Божилов.

“Обединената велика ложа на България и всички ложи по света са регистрирани съобразно законодателството на една страна. Тайна организация по смисъла на своята дефиниция е тази организация, която се бори против държавното устройство и управление на една страна. При нас не е така. Ние подпомагаме обществото и държавата, подкрепяме институционализма и това е наше задължение”, каза Божилов.

Той добави, че е помагал на институциите и ще продължи да го прави. “Дали някой управленец, депутат или министър, е наш брат – няма значение, защото днес е управленец, утре не е. За мен като велик майстор е радващо, че водещите млади професори, академици на България са наши братя. Ние наброяваме над 4 000 души в страната, а те са в основата на целия прогрес на социалните, здравни и обществени структури”, отбеляза Божилов.

Целта на масонството не е да контролира и владее света, а да направи хората по-добри, каза още Божилов.

Вижте във видеото целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад