Ново начало – себе си в другия

Филм за доброто по време на криза

Държава: България
Година: 2020
Ново начало – себе си в другия
За продукцията

Документален филм

Сценарист и режисьор: Николай Василев
Оператор: Борислав Георгиев

"Ново начало - себе си в другия" е документален филм за доброто по време на криза, вдъхновен от всеотдайността на гражданския сектор в извънредните условия заради пандемията от COVID-19.
Филмът представя всекидневието, емоциите и преживяванията на пет от стотиците неправителствени организации, които са посветили живота си на доброто и работят на първа линия от самото начало на кризата: Български червен кръст; Фондация “Светът на Мария” – София; Народно читалище “Развитие - 1869” - гр. Дряново; Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” – Велико Търново; Сдружение “Граждански инициативи - Ловеч”. Те, както и огромен брой техни колеги от цялата страна, от години са надежда за много възрастни хора, самотни родители, хора с увреждания, семейства в неравностойно положение. Пандемията не ги уплаши, напротив – мобилизира ги да оказват още по-бърза и адекватна подкрепа. Въпреки риска от зараза за самите тях те раздават безплатни пакети с храна; изпълняват поръчки за лекарства и стоки от първа необходимост; организират кампании за набиране на средства и техника за дистанционно обучение; оказват помощ на хора със специфични потребности; създават дистанционни програми за обучения, консултации и взаимопомощ.

Филмът "Ново начало – себе си в другия" е създаден със съдействието на едни от най-големите мрежи и граждански организации в България: Форум Гражданско Участие, Български център за нестопанско право, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Информационен портал на НПО в България, Платформа АГОРА, „WWF България“ и Български червен кръст.
Продукцията е подкрепена и от Civitates инициатива за демокрация и солидарност в Европа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад