Обожание

Любовта и лудостта нямат граници

Държава: Франция, Белгия
Година: 2019
Времетраене: 95 минути
Обожание
За продукцията

Трилър

Режисьор: Фабрис дю Велц

В ролите: Тома Жория, Фантин Ардюин, Беноа Пулворд, Гуендолин Гувернек и др

Преди "Обожание" белгийският режисьор Фабрис дю Велц представя "Алелуя" /2014/. Общото в двата филма е скритият терор, който се явява инструмент в опасна игра с перверзии. В "Алелуя" връзката е еротична. В "Обожание" е любовна със сексуална предистория. Осъзнати или не, причините за болка и насилие и в двата сюжета са патологични, а последствията - смъртоносни.

"Обожание"

12-годишният Пол живее и общува само с майка си, която работи в частна психиатрична клиника Къщата им е в гората, близо до оградата на лудницата. Въпреки забраната на майка си, Пол често се разхожда до там, наблюдавайки пациентите. Един ден попада на Глория - момиче на неговата възраст с красиво изразително лице и загадъчна усмивка. Пол се влюбва. Срещите им продължават тайно. Глория е нова пациентка в клиниката, тя е убедена, че не е болна. Пол й вярва, помага й да избяга и тръгва с нея. Пътят им започва красиво, но с всеки изминал ден се добавя по още един кошмар от действителността, от миналото и от травмите в живота на Глория. Отдаден на чувството в първата любов, Пол не осъзнава, че не можа да спаси този, който не може да бъде спасен и да остане верен, когато няма на какво да вярва.

Наградата на критиката във Франция; Награди и номинации от Филмови фестивали в Ситгес, Одеса, Монреал, Брюксел, Локарно /2021/

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад