Октопод

Най-дългата война срещу Сицилианската мафия ...

Държава: Италия
Година: 1984-1998
Времетраене: 60 минути
Октопод
За продукцията
Всички епизоди

Телевизионен сериен филм
Криминална драма

В 10 сезона - от 1984 до 1998, "Октопод" е най-дългият европейски телевизионен сериал за борбата със Сицилианската мафия.

В България са излъчвани почти всички сезони. Част от екипа и звездата на сериала - Микеле Плачидо, гостуват официално с голям зрителски интерес, впоследствие има и снимачни дни тук. Сред многобройния актьорски състав от минали и бъдещи популярни лица в италиански продукции, във филма има и българско артистично участие - на Стефан Данаилов, Анна-Мария Гюзелева, Иван Янчев.

"Октопод" е епична сага за власт, пари, насилие и корупция, в която "Мафията контролира всичко като... "Октопод".
50 години назад и напред тази история никога не свършва въпреки идеализма на още един легендарен герой в телевизионен сериал.

Сюжет: Началото...

В малко градче в Сицилия е убит шеф на мобилен полицейски отряд. Намерен е в колата си. С подкрепата на влиятелен политик, комисар Корадо Катани оглавява разследването и попада в тежка мрежа от богати фамилии, банкери и трафиканти, свързани с всевъзможна търговия - наркотици, коли, оръжие, политика, новини...

Всеки ход на героичния инспектор Катани води до нови разкрития и нови жертви - някои престъпни, други невинни.

Самият той също е вече мишена и колкото по-далече стига, толкова по-труден става процесът до стените на правораздаването, където бързо се сменят съдии и прокурори, а истината все предстои...

Златна Романова