Отворената врата

Това, което не се предлага на улицата, ще влезе през... Отворената врата

Държава: Испания
Година: 2016
Времетраене: 87 минути
Отворената врата
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Марина Сересески
В ролите: Кармен Мачи, Тареле Павес, Асиер Ечеандиа, Лусия Балас и др.

Филмът е посветен на испанската актриса Ампаро Баро, избрана в оригиналния кастинг за роля в този филм. Впоследствие е заменена от актрисата Тареле Павес поради заболяване, приключило фатално. Ампаро Баро е починала на 29 януари 2015 в Мадрид, на 77 години.

Едно смърт дава шанс за възмездие в живота на друг...

Роза е нещастна проститутка - жертва, наследила по неволя тази стара "професия" от майка си Антония.

Антония е изключителна почитателка на песните и образа на Сара Монтиел - актриса и певица, известна като "испанската икона на секса, феминизма и гей-движението" в годините на диктатора Франко.

Тази обсебеност от идола често превръща ежедневието на майка и дъщеря в ад. Живеят в малък апартамент с малко пари. Повечето време прекарват заедно с Карло - трансджендър, който живее в същия коридор.

Еждневието на тримата съседи се променя, когато друга обитателка - рускинята Маша - умира от свръхдоза. Нейната дъщеричка Люба остава сама и влиза през Отворената врата на Антония. Тя винаги я оставя така, от страх да не бъде намерена, ако нещо се случи с нея.

Така малката Люба влиза в живота на Роза, Антония и Карлос. Тя ще остане при тях, докато те намерят брат й Юри, който би могъл да се погрижи за нея. Засега няма да докладват в полицията, трябва само да се пазят от портиерката, която ненавижда всички проститутки.

В краткото съжителство усилията не са особено добри и за двете страни. Детето мълчи и се страхува, а обитателите в този приемен дом не са особено съобразителни и въпреки това се случва нещо различно от живота им досега. Причината е, че Роза се привързва към Люба и вижда в тази връзка знак за своето съдбовно възмедие.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад