Парфюмите

Обонянието е вроден усет, който не се губи....

Държава: Франция
Година: 2021
Времетраене: 98 минути
Гледайте по БНТ 2 на: 05.05.2024, 21:50
За продукцията

Комедия

Сценарист и режисьор: Грегори Ман
В ролите: Еманюел Девос, Грегори Монтел, Гюстав Кервен, Серхи Лопес, Зели Риксон и др.

СЮЖЕТ


Ан Валберг е знаменитост в парфюмерията. Тя открива миризми и нюанси, които продава на компании в цял свят. Живее с талант, самочувствие и капризи. Гийом е нейният нов шофьор, който не се страхува да й се противопостави, а тя не се притеснява да изисква.

Гийом Фабер е разведен с 10-годишна дъщеря, бори се за споделени родителски права и е доста притеснен материално. Работи като наемен шофьор на луксозна лимузина, но вече има доста нарушения и отнети точки. Заплашен е от уволнение. В този момент е нает от прочутата и своенравна парфюмеристка, с която въпреки разногласията си допадат по друг начин и тя го изисква за шофьор.

Оказва се, че Гийом има дарба в обонянието. Госпожица Валберг е създала известни парфюми за "Диор", но преди четири години е имала проблем с носа, който пак се появява и тя прави опит за самоубийство. Гийом скоростно я спасява, но губи шофьорската си книжка и възможността да работи. Тогава Ан Валберг го кани за свой партньор в света на ароматите...

НОМИНАЦИИ

Номинация "Люмиер" за главна роля на Еманюел Девос от Френските филмови награди и Номинация за филм на Грегори Ман от Фестивала на романтичното кино в Кабург (2020-2021)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад