Първа книга за въздухоплаването

Сигнал за тревога телепортира малкия Мартин при порасналия вече Мартин, за да го спаси

Първа книга за въздухоплаването
За продукцията

Режисьор: Борис Николов

Сценаристи: Милена Петрова, Борис Николов

Оператор: Димитър Скобелев. Композитор: Стоимен Стоянов

В ролите: Владимир Димитров, Кристиан Петров, Милко Йовчев, Любомир Димитров, Йована Йорданова, Лука Данчо Йорданов, Янтра Миланова, Данчо Колев и др.

Група деца имат въздухоплавателен кораб на едно дърво. Това са Мартин,
Димо, Дежурната и Дребния. Те играят на сляпа баба, когато Мартин пада от стълбата и получава сътресение. В друго измерение Мартин вече е пораснал и работи в компания заедно с приятеля си Димо. В забързаното ежедневие Мартин изведнъж не се чувства добре. На кораба се получава сигнал за тревога и малкият Мартин се телепортира при възрастния, за да го спаси. Малчуганът обаче се бави и има опасност да остане завинаги в другия свят…

Режисьорът

Борис Николов /Боро Бродник/ е режисьор и съсценарист на новелата "Първа книга за въздухоплаването". Той напуска този свят едва 31-годишен след тежко боледуване. До края на дните си изповядва философия на ненасилието. Запазва спокойствие, смелост и състрадание до последен дъх. Страда през по-голямата част от живота си от публичното изказване /мълвата, тълпата/. Успява не просто да преодолее страховете си, но и да ги превърне в добродетели. Борис Николов се отличава с умението си да изслушва хората и умее да казва много с малко думи - думи и мисли, с които ни кара да се замислим за своя живот.