Първа книга за въздухоплаването

Сигнал за тревога между два свята

Държава: България
Година: 2019
Времетраене: 30 минути
Първа книга за въздухоплаването
За продукцията

Детска телевизионна новела

Сценарий: Милена Петрова, Борис Николов
Режисьор: Борис Николов
Оператор: Димитър Скобелев
Музика: Стоимен Стоянов

В ролите: Владимир Димитров, Кристиан Петров, Милко Йовчев, Любомир Димитров, Йована Йорданова, Лука Данчо Йорданов, Янтра Миланова, Данчо Колев и др.

СЮЖЕТ

Група деца имат въздухоплавателен кораб на едно дърво. Това са Мартин,
Димо, Дежурната и Дребния. Те играят на сляпа баба, когато Мартин пада от стълбата и получава сътресение. В друго измерение Мартин вече е пораснал и работи в компания заедно с приятеля си Димо. В забързаното ежедневие Мартин изведнъж не се чувства добре. На кораба се получава сигнал за тревога и малкият Мартин се телепортира при възрастния, за да го спаси. Малчуганът обаче се бави и има опасност да остане завинаги в другия свят…

*Борис Николов (Боро Бродник) е режисьор и съсценарист на новелата "Първа книга за въздухоплаването". Той напуска този свят едва 31-годишен след тежко боледуване. До края на дните си изповядва философия на ненасилието. Запазва спокойствие, смелост и състрадание до последен дъх. Страда през по-голямата част от живота си от публичното изказване /мълвата, тълпата/. Успява не просто да преодолее страховете си, но и да ги превърне в добродетели. Борис Николов се отличава с умението си да изслушва хората и умее да казва много с малко думи - думи и мисли, с които ни кара да се замислим за своя живот.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад