Пътища на милосърдието

На какво са способни две доброволки във Войната между Севера и Юга...

Държава: САЩ
Година: 2016-17
Пътища на милосърдието
За продукцията
Всички епизоди

Телевизионен сериен филм

Режисьор: Роксан Доусън
В ролите: Макинли Блечър III, Сюзън Бъртиш, Норбърт Лио Бъц, Л. Скот Колдуел, Гари Коул, Питър Герити, Шалита Грант, Хана Джеймс, Брад Коуд, Мери Елизабет Уинстед и др.

"Пътища на милосърдието" е историческа драма по действителни събития от Гражданската война в САЩ - с войници, доктори, сестри, контрабандисти и лоялисти в окупирана от Съюзниците Александрия.
Фабулата се води от две медицински сестри, доброволки, които служат от двете страни на конфликта - аболюционистката Мери Фини и поддръжничката на Конфедерацията - Ема Грийн.

Сериалът - в два сезона, e първият, продуциран от Американската обществeна телевизия /PBS/ след почти 10-годишна пауза в собствено филмопроизводство.

Филмът е създаден по спомените на Мери Фини. Сюжетът е фикция, но следва нейните записки и други архивни материали от това време, с участието на консултанти и специалисти по история и медицина, и с богат фотогргафски материал.
Мястото на действие е "Меншън Хауз" - луксозен хотел, превърнат в болница по време на войната.

Всъщност сериалът е сниман в

Ричмънд и предимно в старата част на Питсбърг, Вирджиния, с възстановка на епохата и участие на около 300 статисти за всеки епизод.
"Пътища на милосърдието" разкрива политическия, икономически и социален живот на всички американци през една много спорна война, в малко градче на южната граница....

Мери Фини, също така Баронеса фон Олхаузен, след като остава вдовица, напуска Бостън и постъпва в Армията на Съюзниците, като доброволка.

Изпратена е за старша сестра в "Меншън Хауз", луксозен хотел в Александрия, приспособен за Съюзническа болница. За кратко време Мери трябва да се адаптира към условията и да намери своето място сред опитни военни лекари като хирурга Байрън Хейл, модерния цивилен доктор Джедедая Фостър и арогантната медицинска сестра Ан Хейстингс.

За щастие, любезният капитан Хенри Хопкинс и работникът Самюел Дигс й предлагат подкрепа. Докато Мери се старае да продължи, пътищата й се пресичат с Ема Грийн - дъщеря на лоялист и собственик на хотела. Ема също се опитва да намери своето място в събитията и това може да промени изненадващо съдбата на мнозина.

Гражданската война в САЩ - между Съюзници и Конфедерати, е една от най-спорните в историческите мотиви. Битката между Севера и Юга не е "За или Против Робството" , както често "демократично" се спекулира, още повече (...) след Декларацията за независимостта. Конфедератите са Бащите на първите Американски щати. Тази война е силно свързана с населението и причината не е просто в метри...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад