Пет е съвършеното число

Точно пет са мишените за справедлива разплата

Държава: Италия, Белгия, Франция
Година: 2019
Времетраене: 102 минути
Пет е съвършеното число
За продукцията

Криминална пародия

По едноименната книга на Игор Тувери
Режисьор: Игор Тувери
В ролите: Тони Сервило, Валерия Голино, Карло Бучиросо, Джовани Лудено и др.

Игор Тувери е италиански художник и музикант, автор на комикси в продължение на 40 години.

"Пет е съвършеното число" е режисьорският му дебют, в който пресъздава своя едноименен графичен роман, награден на Годишния панаир на книгата във Франкфурт през 2003.

Филмът, както и книгата, е комикс в стил "ноар" и кримката е разиграна сценично като в "Криминале" - със скечове, пародия и музика в процедурен екшън. Музиката е търсена за сюжетни попадения, палитрата е в две цветови гами според линиите в интригата. Крайната сметка в започналата вендета се свежда до числото 5.

СЮЖЕТ

В Неапол Пепино Ло Сикеро е бил най-добрият стрелец на Камората, но отдавна се е оттеглил. Сега се опитва да води по-дистанциран личен живот с онова, което му е останало. Любимата му съпруга е починала, а красивият му син Нино върви по неговите стъпки от миналото. Пепино му е купил изключителен модел на Колт Кобра, специален подарък за рождения му ден. Точно този пистолет ще носи Нино на последната си среща - с касиера, който тормози приятелите му.

Нино е убит. Старият приятел Тото Касапина съобщава тъжната новина на баща му. Чувството, което остава в скръбта, е отмъщение. Пепино ще търси убийците на сина си. Тото ще му помага. Първата стъпка е към бароковата вила на неговия шеф Дон Гуарино. Преследването на виновните започва по домовете и продължава на улицата. Старият Пепино си връща тръпката към стрелбата, паралелно с една загадъчна жена от миналото, която го вълнува, но едва ли романтиката ще го откъсне от целта.

Един по един враговете падат или отпадат, а при една размяна на заложници по върховете, Пепино стига точно до убиеца на своя син....


Награда "Давид" за поддържаща роля на Валерия Голино от Италианските филмови награди "Давид ди Донатело";
Номинации за филм на Игор Тувери и реализация на компанията "Пропаганда Италия" от Гент, Венеция, Китай и Испания (2019-2020)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад