Подарък в полунощ

Кражба на картини от Швейцария със сделка между трафиканти в България...

Държава: България
Година: 1984
Времетраене: 55 минути
Подарък в полунощ
За продукцията

2-сериен тeлевизионен филм
Криминална драма

Сценарий: Петър Николов
Режисьор: Генчо Генев
Оператор: Валентин Христов
Художник: Борис Хаджийски

В ролите: Мария Каварджикова, Петър Деспотов, Георги Новаков, Ириней Константинов, Владимир Иванов, Атанас Димитров, Андрей Слабаков, Васил Попилиев

1 серия


Три ценни картини са откраднати от частна колекция в Швейцария. Служителите на Интерпол допускат, че препродажбата им ще стане в България и търсят съдействие от българската милиция. Следствието се ръководи от майор Андрей Драгомиров. За да тръгне по някаква следа, той пуска известие в пресата за извършения обир и стойността на откраднатите картини. В незаконната сделка случайно е замесен и младежът Христо Богданов. След публикацията той разбира, че наглед невинното му участие се е превърнало в съучастие в крупна афера и решава да се откаже.

Богданов се свързва с Тони - главен представител на бандата крадци, с прозвище Красавеца, и това му коства живота. Сестрата на Христо - Наташа работи като циркова артистка. Тя намира писмо от брат си, в което той й съобщава за скрита от него картина на Гоген и за посредничеството на Тони, който се оказва, че работи като клоун в цирка. Драгомиров съобщава на Наташа за смъртта на Христо, но тя не казва нищо за писмото, решила сама да отмъсти за брат си. Милицията започва да следи Наташа, отначало скрито, след това явно и предотратява опит за убийството й.

2 серия

Наташа заминава с цирка за Пловдив и милицията изгубва следите й. В България пристига милионерът Анри Бертие, известен като прекупвач на ценни предмети на изкуството. Майор Драгомиров неотлъчно го следи, предполагайки, че той е вероятният купувач на откраднатите картини. Сътрудниците на милицията подслушват телефонен разговор между Бертие и Тони и разбират за предстоящата им среща за сделка. В момента на размяната престъпниците са арестувани, но Тони е изпратил свой посредник и успява да се измъкне.

Наташа открива тайника, в който Христо е скрил картината на Гоген и я предава на пропуска на милицията. От приятел на брат си изтръгва признание, че убиецът на Христо е Тони Красавеца. Свързва се с него и му определя среща, на която е решила на всяка цена да отмъсти. Красавеца се оказва много по-опасен и само навременното пристигане на милицията спасява Наташа от смърт. Тони е арестуван.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад