Подслон /САЩ/

Двама непознати без дом - от нужда или по избор...

Подслон /САЩ/
За продукцията

Драма, САЩ, 2014, 101

Сценарист и режисьор: Пол Бетани
В ролите: Антъни Маки, Дженифър Гарднър, Кевин Хофман, Дженифър Конъли, Стив Кърбъс и др.

Двама непознати без дом - от нужда или по избор...

Двама непознати без дом се срещат и се влюбват на улицата. Причината да са там е различна, но неизвестността ги свързва в нуждата да бъдат заедно и с чувство.

Актьорът Пол Бетани /"Мордекай","Предел на риска"/ снима своя режисьроски дебют във филм, посветен на бездомните - някой по избор, други - по неволя. В главните роли са съпругата на режисьора - Дженифър Конъли и Антъни Маки. Поводът за разказаната история били двойка бездомници, живяли срещу апартамента на Бетани и Конъли, които режисьорът и съпругата му забелязали, че са изчезнали след урагана Сенди. Мотивите се допълвали и от една среща с просещ човек в магазин, който спечелил от Бетани 20 долара и веднага забравил от кого са, подавайки отново ръка за помощ. "Подслон" е финансиран от продуцентския екип на "Предел на риска", с колегиална подкрепа за Пол Бетани от други режисьори и сценаристи.

Нелегалният мигрант Тахир среща наркозависимата Хана из улиците на Манхатън. Той е от Нигерия, тя е избягала от дома си. Сега двамата обикалят Ню Йорк и разчитат на случайността, за да оцелеят и да продължат в този ден или в някой друг - от миналото или от бъдещето. Някога са имали друг живот и семейство. Хана е напуснала дома и детето си след смъртта на съпруга си.

Баща й я търси със снимка и попада на Тахир, който също носи своите спомени с носталгия, кошмари и копнежи. Неговият път е по-страшен и по-дълъг, затова и силата и вярата му са по-големи, действията - също. Ежедневието без подслон им носи и добри, и лоши моменти.

Но един фатален инцидент създава непоправима опасност. Срещата им свършва, Хана трябва да продължи сама и да направи избор. Тя може да се върне и да опита отново, Тахир - никога повече...

*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад