Политическите сметки между коалиционните въпроси и електоралните нагласи - анализ на Андрей Райчев и Стойчо Стойчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическите сметки – между коалиционните въпроси и електоралните нагласи. Анализ в студиото на Андрей Райчев и Стойчо Стойчев.

"Посещението на украинския министър на външните работи в България не би могло да преодолее дефицита на съгласие и на консенсус", смята Стойчо Стойчев.


"България не отива на страната на Русия, тя е лоялен съюзник на НАТО, просто тя е последна на опашката на активните. "Продължаваме промяната" имаха прост избор - дават оръжие и няма правителство и те предпочетоха да не дават", коментира Андрей Райчев.

"Партиите ПП и ИТН нямат много опции при предсрочни избори защото те са нови партии, при тях всичко е рейтинг, нямат социална структура и база на която да стъпят. Те по различен начин усещат света и имат различен комплекс от норми и модели на поведение, независимо че целите които декларират са сходни, съдържанието което влагат в тях е съвсем различно, и въпреки тази непригодност за съвместно нещо, което да правят, резултатът ще бъде, че те ще останат до когато могат, освен ако нещо външно не ги принуди или застави", каза Стойчев.

"Кулминацията на скарване в коалицията се оказа изборът на шеф на БНБ, а не Украйна или Македония. Те пуснаха ГЕРБ да им решава въпроса. Това означава, че до голяма степен тяхната съдба зависи от ГЕРБ", смята Райчев.

Стойчо Стойчев смята, че ГЕРБ се чувства странно да бъде в опозиция, но също така и, че това е тест за партията и политиците от самата партия. "Ако успее да преодолее това изпитание, ще се докаже, защото е много лесно да управляваш, да имаш достъп до ресурси, сега всъщност се оценява колко ценен ресурс е медийното и общественото внимание", добави той.

Вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад