Последовател 2

Чиста храна, гимнастика, духовни практики и скрит ужас в "Рая"...

Държава: Швеция
Година: 2020-2022
Времетраене: 45 минути
Последовател 2
За продукцията
Всички епизоди

Сериен филм
Трилър

Режисьор: Амир Чамдин
В ролите: Фарес Фарес, Йохан Реборг, Анна Бьорк, София Каремир и др.

Какво се случва в една дяволска история за Рая...

СЮЖЕТ


В зелената идилия на Йорднара се развива успешно екоферма за производство на биозеленчуци. Тук се събира общност от мотивирани хора за здравословен живот - с екологична храна, с физически и духовни упражнения....


В този свят попада Йон - новият шофьор на фермата, който превозва Никол и Мария, момичета, които заедно с други като тях прекарват лятото в хармоничната ферма. Докато шофьорът опознава мястото, става все по-подозрително. Задачите му са странни, случват се необясними неща, някои хора изчезват, изпълняват се ритуали, върти се трафик.
Йон е все по-притеснен и загрижен за младежите тук, а те са все по-заинтригувани от неговата роля.

ФИЛМ


Режисьор на серийния трилър "Последовател" е Амир Чамдин, шведски музикант с достатъчно снимачен опит, за да заяви, че се чувства сигурен във вкуса и съдържанието на екрана.
В интервю за филма, избран за най-добрия сериал в Кан, Амир Чамдин споделя, че е почитател на киното от 60-те и 70-те години на ХХ век, на Чаплин и на образите на аутсайдери и жертви, които трябва да оцеляват в суров свят, и не е задължително да са "добри момчета".


Идеята му в "Последовател" е да представи светлината на красивата шведска природа в контраст с мрачен сюжет, като държи на кинематографичния стил, драматургията е с водеща сюжетна линия и друга - поддържаща.


Действието се развива в съмнителна екоферма. Режисьорът коментира, че няма ирония и лицемерие, но има отправено предизвикателство към "зеления бизнес" и черен хумор. Героите са отдадени на здравословен живот в един перфектен свят, в който всеки би искал да попадне, но само на повърхността, в дълбочина се появява усещането, че нещо не е наред и става все по-страшно...

Автори на концепцията и сценария са Амир Чадим и изпълнителят на главната роля Фарес Фарес, шведски актьор от ливански произход, популярен от "Чернобил". За всеки епизод има отделен сценарист и работят в екип.


На въпрос "Доколко "шведски" е "Последовател"?", режисьорът отговаря, че "шведското" е в самите образи" и пояснява, че
в Швеция се гледат много американски полицейски шоута, но самите шведи са различни - те са минорни, не така героизирани и проявяват типичната северна меланхолия, която лесно ги води от плач към смях.

Филмът е заснет на остров, който се намира на 30 километра от Шведския Кралски дворец и на 45 минути от Стокхолм - на място, където в детството си режисьорът е посещавал пазар на фермерите и това му дава "генезиса" за фабулата.
В сюжета мястото не се уточнява, посланието е универсално.

"Последовател" е кратка серия в два сезона, като всеки епизод разгръща достатъчно действие за не един персонаж, попаднал по различен начин на същото място, представено с неговата гледна точка.

Оригиналната музика във филма е композирана от самия режисьор Амир Чамдин, звучат записи и на Ленърд Коен.

Серийният трилър "Последовател" е продуциран от "Уорнър-Швеция" (Warner-Sweden) за "Уорнър Брадърс" (Warner Bros.), със заглавие "Последовател" (Partisan) или "Фермата на Бьосен".

Разпространява се от Скандинавската мрежа "Виаплей" (Viaplay).

Златна Романова

НАГРАДИ и НОМИНАЦИИ
Награда за най-добър международен сериал от Телевизонния пазар в Кан (2020)
Номинация от Телевизионните награди във Венеция (2021)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад