Прегръдката на Амазония

Как ще се спаси Природата...

Държава: България
Година: 2018
Прегръдката на Амазония
За продукцията

Документален филм

Режисьор: Филип Лхамсурен

Филип Лхамсурен представя живота си като изследовател и пътешественик - с книги и филми. Пътува до корените си в Монголия, до Памир, а през 2015 и до...Амазония, която е заснета в този филм през петмесечното му автентично пътешествие из джунглата. Приключението приключва на границата с Колумбия.

Лхамсурен е с бежански произход, обучаван във Френски чуждестранен легион. Сега е герой и автор на географски и езотерични пътешествия за опознаване на човека и спасяване на дивата природа, без която няма живот на Земята.

В Амазонската джунгла Филип Лхамсурен е с оскъдна екипировка и разчита на себе си и природата, както е свикнало да живее и местното населиние там. Разликата е, че те се страхуват от всички чужденци и причината е на повече от 500 години. Тези земи са трайно ограбвани от "туристите"-колонизатори - първо за диаманти, после - злато, захар, следват наркотици, напоследък и големи пожари за освобождаване на строителни терени.

"В Амазония живеят 8 милиона души - от над 4000 коренни племена, и те нямат проблем с природата, а живеят съобразно нея, защото и без това са изоставени от държавата и свързаните в байсейна на реката компании".

"Амазония е водният резервоар на света, осигурява 1/4 от нуждите на Земята, нейните влажни тропически гори поддържат дишането на планетата, богати са на множество растителни и животински видове.
Опазването им зависи само от преоценката в отношението на човека". Ф.Лхамсурен

Филип Лхамсурен| Изгубените пътища

"Прегръдката на Амазония" от Филип Лхамсурен| Лято с БНТ, 24.06.2020

Филип Лхамсурен и прегръдката на Амазония| БНТ, Светът и ние, 15.10.2020

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад