Престъпление срещу нас

Колко струва доходното убежище в "семеен затвор"

Държава: САЩ
Година: 2016
Времетраене: 95 минути
Престъпление срещу нас
За продукцията

Драма

Режисьор: Адам Смит

В ролите: Майкъл Фасбендър, Брендън Глийсън, Линдзи Маршал, Килиън Скот, Рори Киниър, Шон Харис и др.

Един пробуден син се оказва раздвоен за бъдещето си в престъпна фамилия с традиции.

"Престъпление срещу нас" е дебютен игрален филм на режисьора Адам Смит, със сложна дилема - за произхода и "затвора", за дълга и престъпността, за наследството и избора в едно криминално семейство, вече три поколения.

Сюжетът е поставен в предградията на Глостършър, Югозападна Англия. Майкъл Фасбендър и Брендън Глийсън са впечатляващ актьорски дует, в ролите на баща и син, свързани от нужда и семеен дълг или от нищо друго освен кръвта...

Чад Кътлър е неуловим, единствената опора на своя властен баща в "бизнеса" с кражби и други престъпления. Живеят във фургони, но трупат богатства. Образованието е ненужно, докато престъпленията ги хранят. Така мисли старият Колби, предавайки вярата и "занаята" от поколение на поколение.

Единият му син е в затвора, затова Чад е голямата му надежда. Той върти волана перфектно, никой не може да го пипне, нищо че не знае да чете и пише. Проблемът е, че Чад има свое семейство и започва да се замисля. Иска неговият син да учи и децата му да живеят по друг начин.

Нещо в традицията се пропуква. Точно когато старият Кътлър замисля голям удар на скъпа частна колеция, верният му син Чад не се чувства готов да продължи въпреки дълга към баща му, въпреки изтъкваната вяра в Бога, въпреки парите.

Иначе местната полиция винаги ще направи необходимото, но... след това.

Златна Романова

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад