Ранчото "Хартленд"

Щастието е мечта и пътят е стръмен, но не и невъзможeн, с най-красивите герои в Хартленд - Конете!

Държава: Канада
Година: 2007
Времетраене: 45 минути
Ранчото "Хартленд"
За продукцията

Телевизионен сериен филм

По едноименната книга на Лорън Брук
Режисьор: Дийн Бенет


В ролите: Амбър Маршал, Мишел Морган, Шон Джонсън, Греъм Уордъл, Крис Потър и др.

"Хартленд" е най-гледаният и най-продължителният драматичен сериал в телевизионния ефир на Канада - с 15 сезона, 234 епизода (2007- 2021) и 20 милиарда минути гледаемост през 2021, което го класира сред водещите четири заглавия в международния ефир, освен че е Любимият филм на поколения канадци и милиони зрители в света.

Сагата е създадена по едноименната книга на Лорън Брук.

Сюжетът разказва за фамилия Бартлет-Флеминг - собственици на ранчо в Албърта, в подножието на Скалистите планини, наречено "Хартленд".

Главната героиня е Ейми Флеминг, дъщеря на Марион - известна лечителка на коне, способна да ги разбира и лекува.

След смъртта й в инцидент, Ейми се оказва готова да заеме мястото на майка си и да стигне по-далече - да разбере, че конете също могат да лекуват хората. Фамилията се сплотява - от Ню Йорк във фермата се връща по-голямата сестра на Ейми- Луис Флеминг Морисън или просто Лу.

Заедно с баща си Тим и дядо си Джак Бартлет те заедно трябва да извървят пътя на мечтите си през лични и чужди битки, но винаги в помощ на хората и природата.

Тази отаденост се предава от поколение на поколение. Отношенията между собственици, съседи, приятели и съперници създават атмосферата в Хартленд - и трудни, и смешни.

Но...

...Големите герои тук са Конете! Красиви и мълчиливи, тези своенравни създания могат да разкрият повече на осмелилите се да ги приближат...

Любимецът е Спартан. В сериала са снимани над 30 коня - със свои или със сюжетни имена. В роли като истински артисти, те предизвикват искрено и величествено възхищение.

Волните герои в прерията са Спартан, Феникс, Купър, Рисувания, Бъди, Пегас, Сладка стъпка, Аполо, Шампиона, Червения, Късокракия, Буря, Слик и Бети, Харли, Крамeр, Декстър, Пал, Чаплин, Призрачния, Поги, Зевс, Контролите, Мавърик, Венера, Мини, Шанс, Бутс, Ринго...

Действието се развива в Албърта - една от трите прерийни провиниции в Западна Канада, кръстена на eдна от дъщерите на кралица Виктория, местност с богати находища на нефт и природен газ.

"Хартленд" е продуциран от Динамо Филмс и 7/24 Филмс, с подкрепата на Телевизионната мрежа СВС, Канадския филмов фонд, Правителството на Албърта и от Кредитната банка на Онтарио с преференции за филмопроизводство.