Разделената Испания

Как три години се превърнаха в 36. За първи път историята на Испания е разказана в цвят.

Разделената Испания
За продукцията

4-серийна документална поредица

Режисьори: Франсеск Ескрибано и Луис Карисо

Историята на Испания е разказана както никога досега. Режисьорите Франсеск Ескрибано и Луис Карисо, в продължение на година и половина , с 50-членен екип, събират 450 оцелели филма от държавни, международни и частни архиви, за да разкажат за ужаса и последствията от Гражданската война в Испания (1936-1939) или... как три години се превърнаха в 36 - с битки , разруха, смърт и... началото на Втора световна война.

Благодарение на последните технологии, над 150 000 архивни кадъра са реставрирани и оцветени за възможно най-реалистично, обективно и лесно възприемане на събитията.


300 000 мъртви, половин милион затворници, още половин милион изчезнали...

Тази черна страница не може да бъда разбрана без една фигура - на генералисимуса Франко, от 20-годишен редови войник до издигането му с преврат, като управляващ в режим на диктатура. Франко унищожава враговете си, контролира привържениците си и успява да се задържи на власт 36 години въпреки промените на световната сцена.

"Разделената Испания" се разпространява едновременно с още архивни документални филми по темата, също в цвят - като "Испания след войната: Франкоизъм в цвят" и "Животът на диктатора Франко в цвят", продуцирани от Минориа Абсолюта /Minoria Absoluta/.

*Златна Романова

**С оцветяване на архиви е представена и историята в японския документален филм "Фениксът Токио".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад