Разполовеното момиче

Сексът или парите ще я направят по-известна...

Държава: Франция, Германия
Година: 2007
Времетраене: 108 минути
Разполовеното момиче
За продукцията

Трагикомедия

Режисьор: Клод Шаброл
В ролите: Людивин Сание, Беноа Мажимел, Франсоа Берлеан и др.

ФИЛМЪТ

"Разполовеното момиче" разкрива драмата на красива млада жена и връзките ѝ с двама мъже: "Единият я иска само за следобяд, другият - за цял живот".

Филмът е един от последните на режисьора Клод Шаброл, преди да се отдаде на "Белами" и Мопсасан, и както винаги събира фамилията в реализацията - консултант е съпругата Орор Шаброл, синовете са Матийо Шаброл - композитор и Тома Шаброл - актьор.

Сюжетът е представен като съвременна версия на действителната история между американския сексмодел Ивлин Несбит и архитекта Станфорд Уайт - връзка, започнала чрез нейната майка и завършила фатално заради ревността на друг. Същата хроника се появява и във филма на Милош Форман - "Рагтайм" (1981), а през 1955 е снимана и във филма "Момичето в люлката от червено кадифе".

Според отзивите "Разполовеното момиче" е "изобличаваща картина на социалната и морална деградация на обществото". Според стария режисьор Шаброл, той показва, че "голямата движеща сила в този кошмар е сексът".

СЮЖЕТ

Габриел е млада привлекателна блондинка, устремена към бъдещето - самоуверена, чувствителна и потайно страстна. Тя не е синоптичка, но представя прогнозата за времето в местната телевизия в Лион. Там в предаване гостува известният писател Шарл Сен Дени, подписал новата си книга в книжарницата на майка ѝ.

Шарл Дени забелязва Габриел и я кани на събитие. Тя приема и срещите им продължават в друга обстановка - със страстни сексуални следобеди. Шарл е небрежен и пресметлив бохем, не изисква, но и не дава много. Той е женен и няма да се разведе, а и съпругата му може би воайорства, докато Габриел не знае и потъва с чувства.

Със същите чувства Габриел е преследвана от Пол Годен, млад и богат наследник на фармацевтична компания. Той е всеотдаен, но болезнено ревнив. Неговото чувство за притежание е по-голямо от любовта. За потресаваща изненада на упорития и разстроен Пол, Габриел избира да бъде със стария развратник Шарл.

И докато единият води с нея повърхностна еротична игра, другият е готов на сериозен и опасен ход, за да я спечели и после да отмъсти.

За Габриел изглежда вече няма значение как ще продължи, стига да е напред...

Финал: Габриел излиза на сцена в режещата атракция "Разполовеното момиче" (през кръста - нагоре и надолу) в пътуващ цирк.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад