Реми: Без дом

Без дом, но не и без бъдеще...

Държава: Франция, Белгия
Година: 2018
Времетраене: 105 минути
Реми: Без дом
За продукцията

Приказна драма

Екранизация по романа на Ектор Мало "Без дом"

Режисьор: Антоан Блосие
Оператор: Ромен Лакурба
Музика: Ромарик Лоранс
В ролите: Даниел Отьои, Малеом Пакен, Виржини Ледоайен, Жонатан Закай, Жак Перен и др.

Романът

"Реми: Без дом" е нова филмова версия на популярната френската класика с някои модерни идеи на режисьора Антоан Блосие и с доминираща носталгия по миналото.
Романът на Ектор Мало бил публикуван през 1878. Историята е за изоставено дете, продадено от приютилото го семейство на пътуващ музикант, придружаван от вярно куче и талантлива маймуна.

Реми пътува с тях и опознава света, всеки ден им носи надежди и опасности, които може да ги отведат и до истината за произхода на момчето. Приликата с "Принцът и просякът" на Марк Твен явно идва от популярен сюжет от това време, разликата е около три години между двете литературни издания.

Реми е герой на роман, неведнъж екранизран за кино или телевизия, а също и като японски анимационен сериал.

Филмът

Малкият Реми е добро дете, обича майка си, кравата им и живота на село. Баща му е каменоделец в Париж, но след злополука е принуден да се прибере, а Реми да си тръгне, защото както разбира, той е бил подхвърлено бебе и това не са истинските му родители. Те го продават на пътуващия артист Виталис, чийто верни приятели са кучето Капи и маймунката Добро сърце.

Виталис свири, обича музиката и учи Реми да пее и да опознава живота. Заедно обикалят провинцията, докато музикантът не се разболява.

По случайност се запознават с Лиз и майка й, които живеят на корабче и плават по реката. Реми е разказал, че е бил осиновен и още пази дрешките, с които е бил облечен като бебе. Тези дрехи са английски и скъпи.

Виталис и Реми се срещат с адвокат, който обещава да ги срещне с родителите на момчето, но и те се оказват ужасни и фалшиви, платени от богат чичо, който иска да лиши детето от наследство.

В една зимна нощ Виталис и Реми пътуват към истинския дом, попадат в снежна буря и само някой по-голям приятел от човека, може да ги спаси....


*zr

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад