Рок банда

Времето минава, рок група "Хоризонт" остава

Държава: България
Година: 2001
Времетраене: 50 минути
Рок банда
За продукцията

С турнета, записи и интервюта, филмът "Рок банда" представя историята и музиката на българската рок група "Хоризонт".

"Хоризонт" е не само името, а и пътят на музикантите със собствен стил.

Началото е от 1984 година. Четири момчета се събират и решават да създадат собствена група, с която да свирят авторски песни. Избират името "Хоризонт" и стават една от известните младежки групи с концертни изпълнения и участия на рок-фестивали.

Следва 10-годишна пауза, докато момчетата отбиват военната си служба - по различно време, което се явява изпитание за връзката им и за бъдещето. Тестът е издържан, те остават заедно. Порасналите младежи от "Хоризонт" се появяват отново през 1994 година, когато излизат на голямата сцена - записват първите си песни в професионално студио, заснемат първия си видеоклип, звучат по радиото.

"Хоризонт" е една от малкото български групи, която запазва своя стил и посока, независимо от променливите вкусове на публиката. Музикантите не разчитат на случаен бум, работят последователно.
"Хоризонт" са и единствената българска група, която разполага със собствено професионално концертно оборудване. Дори в световен мащаб са малко музикантите, които поддържат собствена техника (повечето изпълнители наемат апаратура от специализирани фирми).

Успехите на "Хоризонт" са в дълга и богата хроника - над 4000 концерта, участия на международни фестивали, песен, издадена от ЕMI в САЩ ("Ще избягам"), пет албума - "Нарисувай", "Нежно", "Откривам злато", "Прекалено любопитни" и "Обещаваме си да се видим пак" (концертен), запис на първата официална кавър версия на "До последен дъх".

Рок група "Хоризонт" осъществява първото и единствено в историята на българската музика "Радио-турне" - за 5 дни в над 50 радиостанции в цялата страна, с акустични изпълнения на живо.

Времето минава, рок група "Хоризонт" остава:

Валери Славчев - вокал, китара
Валери Иванов - бас китара, вокал
Димитър Бенков - клавишни инструменти, вокал
Михаил Желев - ударни инструменти

Официален сайт: Група "Хоризонт"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад