Роксана

Може ли поезията да спаси кокошките....

Държава: Франция
Година: 2019
Времетраене: 84 минути
Роксана
За продукцията

Комедия

Режисьор: Мелани Офре
В ролите: Гийом дьо Тонкедек, Леа Дрюкер, Лионел Абелански, Кейт Дюшен, Мишел Жонас и др.

ФАБУЛА

Франция не може без селско стопанство. Дейността на производителите е организирана в местни кооперативи и работата върви, но пазарът им създава проблем.

ФИЛМЪТ

Френското кино обича селските неволи и герои в основен или в поддържащ сюжет - в "Роксана" са кокошки, в "Сент Амур" са свине и говеда. Колорит и проблеми в този поминък не липсват, но винаги с лично чувство, френски хумор и неочаквани решения.

Комедията "Роксана" предлага забавна картина на голямата криза с... реклама на банките.

СЮЖЕТ

В северната част на Бретан Реймон е френски биопроизводител на яйца от свободно пасящи кокошки. Стопанството му върви добре, както и на другите селяни в кооператива, но конкуренцията изведнъж се надига и пазарът се поема от един производител - Кевборн. Бизнесът на Реймон е пред фалит.

В този фатален момент той решава да се отдаде на своята скрита поетична страст - четене на откъси от пиеси, най-вече "Сирано дьо Бержерак", но не тайно и пред малка избрана публика, а на живо пред всички.

Реймон записва клипчета в интернет и постепенно събира почитатели. С помощта на учителка - англичанка, стига до 100 000 посещения, но това няма да спаси фермата му. Затова, с още малко помощ, ще опита нещо друго, което може да помогне и на други в голямата криза...

"Сент Амур"

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад