Румен Радев: Нужен е дебат с повече експертност за устойчиви решения

Предаване: Панорама, 13.11.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът на Република България Румен Радев призова всички сънародници към спазване на мерките, минимизиране на контактите и засилване на отговорността към себе си и другите. В предаването "Панорама" той подчерта, че развитието на кризата зависи много повече от отношението на хората към пандемията, отколкото от действията на правителството.

Президентът беше категоричен, че трябва да се търси дебат с повече експертност за устойчиви решения, които да работят и да предизвикват доверие в тези, които управляват кризата. По думите му това все по-трудно се удава на правителството.

Румен Радев призова и да пазим лекарите и медицинските  сестри, които работят на предела на силите си и всички ние можем да им помогнем с нашата отговорност.

По темата Северна Македония Румен Радев беше категоричен, че в преговорна рамка трябва да се открие отделна глава, в която да бъдат заложени всички критерии за добросъседство. Той заяви, че България трябва да отстоява своята история, език и идентичност. "Не България е кандидат за член на ЕС, а Република Северна Македония. Тя трябва сама да реши дали да продължава с идеологемите на омразата от миналото или да тръгне по едно демократично развитие", каза президентът Радев.

Президентът отговори и на въпрос дали смята да създаде своя партия.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад